Zes Hagenezen gaan voor wereldrecord kanaalzwemmen

sixpack kanaalzwemmers
sixpack kanaalzwemmers
DEN HAAG - Zes fanatieke vijfplussers uit Den Haag zijn momenteel in training om eind augustus de kanaalovertocht van 33 kilometer te gaan zwemmen.
Team Sixpack, zoals het team ook word genoemd, start de overtocht in het Engelse Dover en eindigt in het Franse Calais. ‘Het is nog niet bekend wanneer wij vertrekken’, laat organisator Peter van Os weten. ‘We hebben een window (periode van vertrek) gekregen. We vertrekken tussen 27 augustus en 4 september. Afhankelijk van de omstandigheden krijgen wij twee dagen voor vertrek onze starttijd gecommuniceerd.’
De groep hoopt een wereldrecord te zwemmen. ‘Volgens onze informatie heeft er nog nooit een estafetteploeg met vijftigplussers een tijd neergezet op deze afstand. Als wij het halen is het een wereldrecord’, vervolgt Van Os. Eerder waren twee zwemmers van het team te gast bij het radioprogramma Debby en haar mannen. Daar liet een van de deelnemers optekenen dat zij inzetten op een tijd van tien uur.
Het team traint aankomende donderdag om 18.30 uur op het strand van Noordwijk. Eerder werkte zij trainingen in het IJsselmeer en in de Vlietlanden-plas af.