Maandag bij Debby en haar Mannen

Isabelle en Curt
Isabelle en Curt
REGIO - Debby is nog lekker met vakantie en daarom presenteert Isabelle Brinkman het programma samen met Curt Fortin. Ze praten over zomerse drankjes, sterren en een hele bijzondere kat.

* Consumentenbond: Fris en ook fruitig?

We kennen ze allemaal wel, die heerlijke zomerse drankjes waar we uit kunnen kiezen op terrasjes of in de supermarkt voor in je eigen tuin of balkon. Het ene drankje is nog fruitiger en veelbelovender dan de ander, maar is alles wat het lijkt? Ze kunnen dan allemaal wel lekker fris zijn, maar zijn ze ook zo fruitig? Gelukkig hebben wij Sandra van de consumentenbond. Zij helpt ons weer eens uit met onze dilemma's.

* Space Expo: Sterrenregen

Iedereen weet natuurlijk dat je bij iedere ster die je ziet vallen een wens mag doen, daarom moeten we maandag zeker opletten. Maandagnacht kunnen we namelijk weer een echte sterrenregen aanschouwen. Hans van der Lande van Space Expo komt uitleggen hoe dat nou precies werkt met al die vallende sterren.

* Buurtkat Bledder wordt opgezet

Iedereen kende Bledder, de Leidse buurtkat. De kat die eigenlijk van enkele studenten was, liep altijd gezellig bij iedereen binnen. Nu kan dat niet meer want Bledder is vorige week doodgereden. Iedereen is er stuk van. Maar om hem niet te vergeten, willen de buurtbewoners hem toch in de buurt houden, desnoods in opgezette vorm. En dat is wat zij dan ook willen doen. Ze willen Bledder opzetten om zo toch nog een vast plekje te geven in het cafe waar ook de kat een vaste klant was. Student Willem-Friso Haagsma komt bij Isabelle en Curt vertellen wat het plan is en hoe ze hopen aan het geld te komen.