As seen on TV: Kroatische salade

Kroatische salade
Kroatische salade
REGIO - Vandaag zijn wij bij Debby en haar mannen onwijs verwend met een heerlijke Kroatische salade en rozemarijnaardappeltjes uit de oven. Wil jij dit thuis ook maken? Dat kan. Dit is het recept:

Salade van rucola, gegrilde biefstuk en vijgen (4 personen)

Ingrediënten:                    
1 bak rucola
2 verse vijgen
400 g biefstuk
Saus:
4 el balsamicao azijn
25 g amandelen (heel)
1 el mosterd
1 sjalotje
5 el kookroom
olijfolie
zout & peper
Bereiding:
Was en droog de rucola. Rooster de amandelen kort in een droge koekenpan. Hak de amandelen fijn. Maak nu de saus. Pel en snijd  de sjalot zeer fijn. Verwarm een koekenpan, bak de sjalot in een beetje olijfolie tot  glazig. Blus af met de balsamico azijn, (pas op voor spatten) en voeg de mosterd toe. Voeg de room toe en roer dit met een lepel goed door, breng op smaak met peper en zout. Snijd de vijgen in stukjes (met schil, maar zonder steeltje). Houd deze apart in een schaaltje. Leg de rucola op een schaal. Laat het vlees op temperatuur komen. Dep het vlees goed droog en snijd in repen.
Vlak voor serveren: Verwarm een grillpan. Grill het vlees en leg op de salade. Verdeel de vijgen over de salade en schenk de saus erover. Garneer met de amandelen en balsamicoazijn.

Rozemarijnaardappeltjes uit de oven (4 personen)

Ingrediënten:   
1500 g aardappelen
1 ui
5 takjes rozemarijn
grof zeezout
5 el olijfolie
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 ° C. Was en snijd de aardappelen in dunne parten. Pel en snijd de ui in parten. Rits de blaadjes van de takjes rozemarijn. Schep de stukken aardappel in een met bakpapier beklede bakvorm, meng de rozemarijn en de stukken ui er door. Giet er de olijfolie over en bestrooi met grof zeezout. Laat de aardappels gaar worden in de oven in ca. 30 minuten.
Dobar Tek!