Zondag 8 september: Jochem Myjer, een ode aan Leiden

REGIO - Den Haag heeft O O Den Haag, een onofficieel volkslied dat alle Hagenezen en bijna alle Nederlanders mee kunnen zingen. Leiden heeft dat niet en daarom besloot cabaretier Jochem Myjer dat het tijd werd voor zo'n zelfde soort liedje. Hij schreef een ode aan de stad Leiden en maakte een videoclip daarbij. In West op Zondag zie je hoe het lied en de videoclip tot stand kwam.
'Daar waar een meeuw een Katwijkse duif is en Rembrandt ooit zijn kwast heeft ontdekt'. Dat zijn de eerste regels van het 'Lalala Leiden' dat cabaretier Jochem Myjer heeft geschreven. De bijbehorende videoclip is voor een groot deel opgenomen in de Leidse binnenstad.
De Leidse cabaretier heeft niet echt geprobeerd een volkslied te schrijven want dat heeft Leiden al. ‘Het is meer een ode aan Leiden. Ik ben zo’n fan van mijn stad en ik heb natuurlijk een erepenning gehad. Dus het is een beetje aan mij om zo’n beetje de O O Den Haag van Harrie Jekkers voor Leiden te schrijven’. 
Zondag 1 september gaat de videoclip van het liedje 'Lalala Leiden' in première. TV West keek mee tijdens de opnames voor de videoclip. Hoe werd deze videoclip gemaakt? En hoe zijn de reacties? Je ziet het in "Jochem Myjer: Een ode aan Leiden". Zondag 8 september vanaf 18.00 uur en elk uur een herhaling.