Donderdag bij Debby en haar Mannen

Debby en Frits met doedelzak
Debby en Frits met doedelzak
REGIO - Vandaag is de viering van het Leidens Ontzet en dat vieren wij mee! Er wordt live verslag gedaan vanuit Leiden en wij proeven een bordje stamppot, een delicatesse dat weer helemaal in de mode is. Verder komt Suzan Seegers muziek van Toon Hermans nieuw leven inblazen.
Live verslag Leidens ontzet
Stamppot
Hutspot is naast wit brood met haring dé delicatesse van het Leidsens Ontzet. Het oer-Hollandse kostje kennen de meeste mensen waarschijnlijk van grootmoeders keuken. Best gek eigenlijk, want stamppot is weer helemaal hip. Naast de traditionele pot peen & ui, zijn de variaties in groente en vlees ontelbaar. Hippe slager John Warrington, van Scharrelslagerij ’t Oude Ambacht, komt langs en laat ons proeven van zijn retrostamppot van ‘verloren groenten’.
Live muziek Suzan Seegers
'Vogeltje, wat zing je vroeg', 'Ballonnetje', maar ook 'Wat ruist er door het struikgewas', wie heeft er niet op zijn minst iets mee gekregen van het mooi gearticuleerde werk van Toon Hermans? En wie denkt dat dat gedateerd is, heeft het mis. Suzan Seegers, bekend van grote musicals als Les Miserables en My Fair Lady, komt een paar van zijn mooiste liedjes live zingen bij Debby en Frits in de studio.