Klassiek op West, 27 oktober 2013

REGIO - De dagen worden korter, en in vroeger tijden brak dan een periode aan waarin men elkaar verhalen vertelde. Vele daarvan met fantasievolle, en soms ook exotische onderwerpen. Voor componisten vaak de inspiratie om daar muziek bij te schrijven die uitgevoerd werd op het toneel, op het concertpodium of bij de film. Vandaag hoort u verhalen van onder andere Mozart, Leos Janaceck, Carl Nielsen en Jean Sibelius.
Concerten die u de komende week kunt bezoeken:
Concertkoor Rijswijk, op 1 november in de Bonifatiuskerk. Meer informatie vindt u hier
Pianist Daniel Wayenberg speelt op 10 november in Theater Diligentia. Hij wil zijn publiek graag een stem geven in wat zij tijdens dat concert willen horen. Daarom heeft hij drie programma's gemaakt waaruit het publiek kan kiezen. Wilt u van deze unieke gelegenheid gebruik maken dan kunt u de drie programma's vinden via deze link en uw keuze naar ons doormailen: klassiek@omroepwest.nl. U maakt dan meteen kans op twee vrijkaarten voor dit concert.
Het Haags Vocaal Ensemble geeft haar jubileumconcert op 8 en 9 november in de Christus Triumfatorkerk in Den Haag. Meer informatie vindt u hier.
Volgende week kunt u in Klassiek op West luisteren naar de opnamen die we vandaag maken in de Dr Anton Philipsconcert van het Limonadeconcert dat gegeven wordt in het kader van festival De Betovering.