Wat beloven de partijen? Lijst 7: GroenLinks

Logo GroenLinks
Logo GroenLinks
REGIO - Op woensdag 13 november gaan Alphen aan den Rijn, Boskoop en Rijnwoude naar de stembus. Aan de verkiezingen doen 11 partijen mee, maar waar staan ze eigenlijk voor? Omroep West vroeg de partijen om in 500 woorden hun ideeën op te schrijven. Lijst 7: GroenLinks

GroenLinks:

Groen, sociaal & dichtbij
Het is tijd voor een frisse wind in de Alphense politiek! Het moet afgelopen zijn met geldverslindende prestigeprojecten in het centrum. Ook moet er een stop komen op peperdure wegen waar noodzaak noch financiële dekking voor is en die bovendien het groene gezicht van onze nieuwe gemeente onherstelbaar aantasten. Waar GroenLinks voor staat is een realistisch alternatief: Groen, Sociaal en Dichtbij!
Groen We wonen midden in het Groene Hart en willen het groen ook in onze dorpen en wijken halen. Het groen van het Groene hart is niet altijd even zichtbaar en staat onder druk. GroenLinks wil daarom autoluwe centra, groene polders, een tunnelbak in Hazerswoude Dorp, maar geen extra aansluiting van Boskoop op de N11 en geen extra rondwegen rond Alphen. Op deze manier sparen we de Gnephoek en het Zaanse Rietveld, unieke natuurgebieden waar ook veel ruimte is voor recreatie. We stimuleren duurzaamheid door aandacht voor stadslandbouw, hergebruik, afvalvermindering en lokale duurzame energie.
Sociaal Zelfredzaamheid is goed. Mensen moeten zoveel mogelijk op een volwaardige manier kunnen meedoen, zonder afhankelijk te zijn van de gemeente. Tegelijkertijd moet de gemeente een actieve rol spelen om te zorgen dat er werk is, scholingsmogelijkheden, zorg voor wie het nodig heeft en betaalbare woningen.
Juist in tijden van crisis moeten we elkaar helpen. Dit moeten we dan ook kleinschalig organiseren met een goede WMO-regeling, zorg in de buurt, door afspraken te maken met lokale bedrijven en voldoende sociale woningbouw en woningen voor starters te garanderen.
Dichtbij We stimuleren actieve betrokkenheid van inwoners en willen dat de gemeente ook echt naar hen luistert. De gemeente moet zorgen voor goede (groen-) voorzieningen, ruimte voor cultuur, levendige stads- en dorpscentra, ondersteuning van lokale initiatieven en betrokkenheid bij veranderingen in de buurt. In Boskoop en Rijnwoude strijden we  voor het behoud van voorzieningen. In Alphen zorgen we voor een aantrekkelijke, kleinschalige en gezellige Lage Zijde. Dit doen we door van het Nuts-gebouw een gezellige horecagelegenheid te maken, met poppodium. Ook geven we lokale ondernemers en organisaties de kans te bieden op panden, zodat er op korte termijn iets kan gebeuren. Nieuwsgierig? Bekijk ons plan op onze website
Op Youtube staan onze mooie campagnefilmpjes, waar we deze standpunten op locatie toelichten. Dus kijk snel op ons youtubekanaal!
Bent u voor een frisse wind in onze nieuwe gemeente? Stem dan op 13 november GroenLinks!