Instellingen

Donderdag bij Debby en haar Mannen

Debby en Frits ontharen
Debby en Frits ontharen

REGIO - Van een Dolf de Vries die geen opa wil heten tot alle planningstress rondom de kerstdagen, we kunnen het allemaal gaan zien bij Debby en haar Mannen.

* Mag het licht aan..?!

De Bijenkorf viert de start van het feestseizoen met een speciaal cadeautje aan de stad Den Haag. Tijdens Turn on the Lights is er een voorstelling te zien van straattheateract Dundu in de Grote Marktstraat, waarna de feestverlichting van de winkel wordt ontstoken. Voor het eerst ontsteekt de Bijenkorf in twee steden gelijktijdig 400.000 lampjes, want ook in Amsterdam gaan de lichtjes aan. Suzanne van de Velde van de Bijenkorf schuift gezellig bij Debby en Frits aan.

* Dolf de Vries wil geen opa heten

Vanaf het moment dat je 'opa' of 'oma' wordt genoemd, komt het feit dat je ouder wordt als een mokerslag binnen. De Haagse schrijver en acteur Dolf de Vries wil daarom nadrukkelijk geen opa heten, maar als negenvoudig grootvader ontkomt hij niet helemaal aan deze rol. De Vries heeft in ruim twintig herkenbare verhalen, brieven, sprookjes, ontmoetingen en gesprekken met lotgenoten verzameld en gebundeld in het boek 'Ik wil geen opa heten!'. Donderdag vertelt hij op de bank bij Debby en Frits over het opa worden.

*Roddelen

Welke relaties staan er op knappen als we de bladen mogen geloven? En zijn er nog sterren verliefd, getrouwd of failliet? Je hoort elke donderdag bij Debby en haar Mannen de laatste roddels uit showbizzland.

* Kerst maffia

"It's the most wonderful time of the year.", zingt Andy Williams over Kerst. Helaas is niet alles aan de feestdagen leuk. Zo moet je soms verplicht komen opdagen bij je schoonouders, terwijl je daar weinig zin in hebt of kunnen de discussies tijdens het dineren hoog oplopen. Hoe houd je controle over je eigen planning met de feestdagen en wat zijn de immer veilige gespreksonderwerpen? Vrouwencoach Diana Koster geeft raad.