Instellingen

Inbrekers stelen sigaretten bij benzinepomp in Zoetermeer

Inbraak bij Total tankstation in Zoetermeer
Inbraak bij Total tankstation in Zoetermeer

ZOETERMEER - De inbrekers waarvoor in de nacht van donderdag op vrijdag een politiehelikopter is ingezet in Zoetermeer, waren uit op sigaretten. En die hebben ze ook buitgemaakt, zegt de politie.

Vrijdagochtend rond 5.00 uur schrokken sommige mensen in de buurt van het Total benzinestation aan de Houtsingel wakker van de politiehelikopter. Die is een tijdje op zoek geweest naar de twee inbrekers, maar zonder succes. De politie heeft goede hoop dat de inbrekers zijn vastgelegd met videocamera's van het bewakingssysteem.

Volgens de eigenaar van het tankstation heeft de politie de daders in de wijk Meerzicht achtervolgd. Tijdens die achtervolging zouden de daders van de scooter zijn gevallen.

'Gebeurt laatste tijd vaker'

Volgens een medewerker van de benzinepomp komt het de laatste tijd vaker voor dat inbrekers het gemunt hebben op de sigaretten van tankstations. In de afgelopen weken zouden Zoetermeerse tankstations al vier keer het doelwit zijn geweest van sigarettendieven. Hoeveel sigaretten ze dit keer hebben buitgemaakt kan de politie nog niet zeggen.