Dinsdag bij Debby en haar Mannen

debby stephan pennen
debby stephan pennen
REGIO - Debby en Stephan hebben zin in Sinterklaas! Maar de tijd begint te dringen; de suprise moet nog af en ohja, ook het gedicht nog...  Luister naar de uitzending voor alle tips over het betere rijmwerk! En verder...
* 100% NTjong
Vanaf deze week is er ook theater voor kinderen en jongeren bij het Nationale Toneel! De start van NTjong is gister officeel afgetrapt en dit zal de hele week gevierd worden met 100% NTjong. Op het festival worden allerei activiteiten voor kinderen georganiseerd en bekende en nieuwe voorstellingen gespeeld. Een van de voorstellingen is het bijzondere Zebra Zebra voor kinderen vanaf 5 jaar. Artistiek leider Noël Fischer vertelt over het festival en geeft kaarten weg voor Zebra Zebra.

* Google glass
Voor velen van ons zal het nog heel science fiction-achtig overkomen, de Google Glass. Een bril met een ingebouwde camera, ondersteund door wifi en allerhande andere handigheden! In het Museum van Communicatie zijn ze een van de gelukkige 2000 die het ding al in huis mogen hebben en het uit mogen proberen. Janneke Hermans komt er bij Debby en Stephan op de bank over vertellen. 

* Online rijm hulp
"Sint zat te denken, want zou hij Stephan dit jaar schenken?". Niet iedereen is een goede Rijm Piet. Sommigen schudden met veel enthousiasme twee kantjes aan rijmzinnen uit hun mouw, maar anderen zitten hele avonden zonder succes te broeden. Gelukkig zijn er genoeg websites die je opweg helpen met je Sinterklaasgedicht of hem zelfs kant en klaar voor je aanleveren. Een persoonlijk gedicht is natuurlijk altijd leuker, maar inspiratie op doen kan nooit kwaad. Kijk op de volgende sites voor rijmhulp: www.sint.nl, www.de-rijmpiet.nl, sinterklaasgedichten.com, yoursurprise.nl, www.versjes.nl en www.rijmwoordenboek.nl.