Woensdag in Debby en haar Mannen

Debby en Pierre met bloem
Debby en Pierre met bloem
REGIO - Debby en Pierre krijgen 3 pieten op bezoek, proeven vegetarische hapjes van het Kooklokaal, ontvangen een Miss Nederland kandidate en praten je bij over de woonplant van de maand!

*Theatervoorstelling Erik of het klein insectenboek

Het is dit jaar 100 jaar geleden dat Godfried Bomans werd geboren. In 1940 schreef hij Erik of het klein insectenboek. Reden genoeg voor een theatervoorstelling! Te zien zondag 8 december in de Leidse Schouwburg. En wij geven vrijkaarten hiervoor weg!

*Kooklokaal

Kooklokaal verhuist na veertien jaar een flink stuk de stad uit. De kookstudio zit nog tot eind van dit jaar in de Haagse Houtrustkerk, maar vertrekt daarna naar de rust en de ruimte van het Braassemermeer. Eigenaar Suzanne Korevaar geeft een klein afscheidsfeestje bij Debby op de bank. Suzanne neemt vegetarische hapjes mee. Pierre Wind oordeelt of de kookstudio een gemis is voor de stad.

*De Pieten Soap

Vergeet Goede Tijden Slechte Tijden…Want wij hebben De Pieten Soap. Op TV West is vanmiddag én morgenmiddag deze soap te zien. In de film worden Piet Carlo, Piet Pablo en Piet Maaike op de voet gevolgd en beleven ze allemaal avonturen. De 3 pieten komen in de studio meer hierover vertellen!

*Woonplant van de maand

Een nieuwe maand, betekent natuurlijk ook nieuwe woonplant. De woonplant van de maand december is de Hippeastrum! Manirma Vries van Bloemenbureau Holland is vandaag bij ons in de studio om meer over de woonplant te vertellen.

*Miss Nederland

Ze zit in de finale van Miss Nederland. Van de 5000 meisjes hoort ze bij de laatste dertien finalisten…De 23-jarige Miss Natascha Smit uit Oegstgeest. Op 8 december horen we of ze de nieuwe Miss Nederland is geworden. Vandaag komt ze over haar nieuwe avontuur vertellen én over de stichting waarvoor ze zich inzet.

*Vraag het Pierre

Eindelijk hebben wij de oplossing voor het recept van het Vlaamse vleesgerecht Stout! Er zit geen bier in, maar ondeugend is het wel, met dat pittige prikkeltje van sambal. Hier is het:
Het recept:
Stout (4 pers)
Bakken in een hapjespan
Benodigdheden:
o   Rundlvees (sukadelapjes, voor vier personen)
o   2 uitjes
o   1 grote aardappel
o   1 plakje verse gember (de gemberwortel is te bewaren in de vriezer)
o   1 theelepel tamarindepasta
o   1 theelepel sambal (batjak)
o   1 theelepel zoete ketjap
o   1 theelepel poedermelk (vers kan ook, maar bederft sneller)
o   1/2 blokje boilion (bij voorkeur van kip, een heel blokje is te sterk)
o   Marjolein
o   Basilicum
o   Azijn
o   Rijstolie (om in te bakken; is minder vet dan de meeste andere olie)
o   Water
Eventueel nog rijst, aardappels of brood voor erbij.
Bereidingswijze:
1.       Overgiet eerst het vlees met een scheut azijn. Laat een paar minuten intrekken en spoel daarna het overige azijn van het vlees en droog het af. (dat maakt het vlees zachter)
2.       Hak de uitjes fijn en snijd de aardappel in blokjes
3.       Doe een flinke scheut rijstolie in de pan en fruit daarin de uitjes tot ze bruin zijn
4.       Voeg hierna de rest toe: het halve boilionblokje, de kruiden (naar smaak), detamarinde pasta, de gember, de sambal, de ketjap en de melk
5.       Verdun het geheel met water en roer het tot een jus
6.       Laat dit een paar minuten sudderen op laag vuur, met het deksel op de pan
7.       Verdun vevolgens nogmaals met water, zodat er genoeg saus is om het vlees in te leggen
8.       Leg nu het vlees in de saus en laat het sudderen op laag vuur. Nu het het azijn heeft opgenomen duurt het circa 1,5 uur tot het gaar is.
Serveer met gekookte rijst, gebakken op gekookte aardappelen of brood. Bon apetit!