Dinsdag bij Debby en Haar Mannen

Jet Sol
Jet Sol
REGIO - Maarliefst 20.000 cadeaus werden er opgehaald met Donate A Gift, maar voor de Voedselbank begon het werk toen pas. Alle cadeaus moesten afgelopen week namelijk bij het juiste adres afgeleverd worden. Piet en Frederieke Akkerman blikken hierop terug. Ook Sylvia Visscher zit op de bank, zij kreeg juist een kerstcadeau via de inzamelingsactie. Verder kun je zelf ook een cadeau weggeven aan iemand waarvan jij vindt dat hij of zij het verdient en we blikken vooruit op kerstavond. Want welke wijn kun je nu het beste bij die heerlijke kerstmaaltijd serveren? Topvinologe Jolande Vos geeft je een aantal goede tips. Jet Sol is voor een dagje Debby en haar man is Stephan Evenblij.

*Donate A Gift cadeaus uitgedeeld

De actie Donate A Gift is al een week afgelopen, maar dat betekent niet dat er niks meer is gebeurd. Alle 20.000 cadeaus die zijn ingezameld, zijn naar mensen die afhankelijk zijn van de Voedselbank gebracht. . Dat is een hele klus. Piet en Frederieke Akkerman werken bij de Voedselbank en vertellen hoe die uitdeelactie in z’n werk gaat. Ook komt Sylvia Visscher langs, zij heeft juist een cadeau gekregen.

*Wijktijgers

Er zijn heel wat kinderen in Den Haag die er van dromen bij de radio, televisie of een tijdschrift te werken. En wij snappen dat natuurlijk heel goed! Kinderen van basisschool ’t Palet en de Islamitische basisschool Al Qoeba zijn als Wijktijgers los gegaan, zij hebben twee heuse magazines gemaakt die net zijn uitgekomen. Laraib en Ashraf zijn twee van die Wijktijgers en zij zitten bij Jet en Stephan op de bank, samen met Therese Flemminks, docent journalistiek bij de Wijktijgers.
*Kerstcadeaus te winnen
Wil jij je buurvrouw bedanken omdat zij altijd de plantjes water geeft als jij op vakantie bent? Of heeft iemand in jouw omgeving juist een opsteker nodig? Geef hem of haar een mooi kerstcadeau! Jet en Stephan hebben een camera en een grillplaat in de aanbieding.
Bel tijdens de uitzending naar 070 390 54 54 om iemand anders te nomineren. Je kunt je ook eerder opgeven voor deze verrassing. Laat ons via debbyenhaarmannen@omroepwest.nl weten wie volgens jou een mooi cadeau verdient en waarom.

*Wijntips van een vinoloog

De Goudse Jolande Vos is de eerste vrouwelijke vinoloog die door weet te dringen tot de top 3 in Nederland. Dat is een hele prestatie. Maar waarom eigenlijk? Wijn is toch gewoon lekkere wijn. Jolande legt uit wat een vinoloog doet en waarom haar positie zo bijzonder is. Ook zal Jolande een aantal goede wijn tips geven voor het kerstdiner.