Instellingen

Maandag bij Debby en haar Mannen

Curt als superman
Curt als superman

REGIO - Nog één dag en dan is het oud en nieuw. Wat is er op televisie? Dieuwertje Bloke en Curt Fortin geven je tips. En wil je op het randje van 2013 nog iemand blij maken met een mooie bos bloemen? Dan is dit je laatste kans. Verder blikken we terug op 2013 en een trouwe luisteraar heeft een alternatieve oliebol bedacht, voor wie niet van die zoete bol met krenten houdt, maar wel van iets pittigers. Zie en hoor het maandag, bij Debby en haar Mannen.

Pm2 9:45 + 9:50 Oudejaarsconferences

Op allerlei manieren wordt er deze week teruggeblikt op 2013. Vooral Oudjaarsavond is een echte tv-avond. Welke conferences kun je zien en welke zender kijkt terug op het jaar? Dieuwertje en Curt maken de kijkkeuze iets makkelijker.

Pm3 10:15 + 10:20 Terugblik op 2013

In de laatste dagen van het jaar is het altijd weer tijd om de balans op te maken. Wat was het voor een jaar? Wat hebben we beleefd? Wat waren de hoogte- en dieptepunten? Omroep West blikt per maand terug in speciale uitzendingen. Vanavond om 1800 uur wordt het laatste deel uitgezonden. Onze verslaggever Renate Sonneveld blikt met ons terug.

Rubriek 10:50 Bloemetje

Wil jij je buurvrouw bedanken omdat zij altijd de plantjes water geeft als jij op vakantie bent? Of heeft iemand in jouw omgeving juist een opsteker nodig? Geef hem of haar een bloemetje! Debby mag elke maandag iemand blij maken met een mooie bos bloemen van De Blomster in Rijswijk.

Pm4 11:15 + 11:20 Alternatieve oliebol

Niet iedereen is liefhebber van de traditionele Hollandse oliebol. Ook onze luisteraar Ella van den Heuvel besloot een paar jaar geleden eens een variatie op de oliebol te maken. Dat werd de Thaise oliebol met peen, bosui en nootjes. Klinkt niet echt lekker. Of toch wel?  We proeven de bol met een bite... en oordelen daarna. Is dit een blijvertje voor Oud & Nieuw?

Het recept:

Een lekker pittige variant op de zoete oliebol, ideaal voor feestjes met veel gasten.

Bereid volgens het basisrecept een beslag van 500 gram bloem, 1 zakje gist, 1 theelepel zout en 1 losgeklopt ei, maar vervang de melk door 200 ml kokosmelk en 300 ml water. Roer als vulling 2 eetlepels Thaise currypasta, 2 bosuitjes in dunne ringetjes, 150 gram grof gehakte peenjulienne, 50 gram grof gehakte cashewnoten en 1 zakje fijngehakte verse koriander (15 g) door eht beslag.

Gebruik voor de minibolletjes een kleinere maat ijsbolletjestang of maak bolletjes met behulp van 2 desertlepels.