Instellingen

Dinsdag bij Debby en Haar Mannen

Dieuwertje en Stephan
Dieuwertje en Stephan

REGIO - Dieuwertje en Stephan blikken vooruit het oud & nieuw. Een groep van 70 mensen gaat in de zee duiken voor het goede doel. En wat moet je nu met de kerstboom? Het Bloemenbureau heeft een oplossing voor de grote leegte in de woonkamer. Kerstboom eruit, kamerplant erin! En er wordt met vuurwerk geknalt! Dieuwertje en Stephan bereiden je zo goed voor op oudjaarsavond.

Kerstboom eruit, kamerplant erin

Bijna 80 procent van de Nederlanders heeft met kerst een versierde boom in huis, wel zo gezellig natuurlijk. Maar als de boom de deur uit gaat, is de huiskamer wel heel leeg. Om die leegte op te vullen bedacht het Bloemenbureau een actie: ‘Kerstboom eruit, wisseltruck, Kamerplant erin’! Een sprookjesachtige vrachtwagen toert door Nederland om de kerstboom om te ruilen voor een kamerplant. Op 3 januari staat de truck op het Plein in Den Haag. Vanaf 13.00 uur (tegenover nr. 24) vindt er een toverachtige wisseltruc plaats. Ligt jouw kerstboom al op straat? Geen nood, bij Debby en Haar Mannen kun je een mooie kamerplant winnen.

*Nieuwjaarsduik voor de Filipijnen

Tienduizenden mensen zullen 2014 koud inluiden. De meesten zullen bij Scheveningen de zee in duiken, maar er is ook een groep die in Noordwijk het ijskoude water in zal gaan. Deze groep van ongeveer zeventig springers doet het voor het goede doel. Zij proberen geld in te zamelen voor de Filipijnen. Elke deelnemer laat zich sponsoren. Het geld gaat naar de wederopbouw van scholen op de Filipijnen, waar tyfoon Haiyan in november rondraaste.

*Vuurwerk

Jong en oud wachten een heel jaar op dit moment: vanaf tien uur ’s ochtends mag je op 31 december vuurwerk afsteken. In Debby en haar Mannen geven we om tien uur stipt een startschot met Marcel ’s Gravenmade van Benfried in Den Hoorn. Hij vertelt wat dit jaar het meest populaire vuurwerk is en geeft een aantal veiligheidstips.