Instellingen

Klassiek op West, 5 januari 2014

REGIO - De ochtend wordt vaak bezongen in een Aubade, de avond in een Serenade, en Joseph Haydn schreef voor elk dagdeel een symfonie.Vandaag hoort u daar enkele mooie exemplaren van. 

Vanaf vandaag kunt u elke zondag twee verschillende uitzendingen van Klassiek op West horen. Beide van Zeven tot Negen. De eerste in de vroege ochtend, de ander in de vroege avond. Daarmee wensen we u alle goeds voor 2014 toe en hopen u elke zondag vroeg of laat te treffen.

We beginnen het jaar met heerlijke luistermuziek voor elk moment van de dag uit Engeland en Frankrijk, gekruid met opera's uit Italie en geven u alvast wat voorproefjes van enkele mooie concerten die de komende tijd in de buurt te horen zijn.

Het Residentie Orkest voert samen met de Dutch National Opera Academy de opera Cosi fan Tutte van Wolfgang Amdeus Mozart uit in het Koninklijk Conservatorium van 16 tot 19 januari.

Op 17 januari zingt mezzo-sopraan Tania Kross met het Nederlands Symfonie Orkest oude en nieuwe (opera-) aria's in een show voor oog en oor in de Dr. Anton Philipszaal.