Instellingen

Bill Baker te gast in Brommerbrigade

Bill Baker
Bill Baker

REGIO - De mannen van de brigade hoeven vanavond weinig te doen. Onze gast lult namelijk een uur in een kwartier. En probeer daar maar eens tussen te komen.

Zo gek is dat niet als je bedenkt dat onze gast Wim Zweekhorst, ofwel Bill Baker is. Ooit was hij een olijke banketbakker in Rijswijk, die met al zijn klanten persoonlijk een praatje maakte. Zinnen als ‘goedemorgen mevrouwtje Van der Wel, weertje vandaag he? Trouwens, wat staat die ketting u geinig!’ klonken dagelijks door zijn winkel. Hij maakte van oeverloos oreren zijn beroep.

Tweede carriere

Toen Wim ermee stopte begon hij aan zijn tweede carrière: de muziek. Met zijn Bill Baker’s Big Band imiteert hij de muziek uit de tijd van de grote Amerikaanse orkesten zoals dat van Glenn Miller. Zijn meest recente project heet ‘Bill & His Hawaiians’, waarbij de muziek van de Kilima Hawaiians als inspiratiebron dient. Bijkomend voordeel: als Wim muziek maakt houdt hij tenminste even vijf minuten zijn waffel.

Wim komt ons twee uur lang suf lullen over zijn grote passie en we gaan veel mooie muziek draaien. Bovendien neemt hij een gebakje mee, want zoals hij zelf zegt: ‘ik blijf toch altijd die gepensioneerde banketbakker’.