Instellingen

Woensdag bij Debby en haar Mannen

Debby en Fred Erwin Nyhoff
Debby en Fred Erwin Nyhoff

REGIO - Deze woensdag is Debby en haar Mannen net even anders. Niet Pierre zit naast Debby aan tafel, maar Fred schuift gezellig aan. Hij geeft meteen wat leuke uitgaanstips, telt vogels en bereidt je alvast voor op de uitzending van vrijdag, bij de Haagse Gezonde Beurs.

*Films
We praten je elke week bij over de nieuwste films. We vertellen je welke films je moet zien in de bioscoop en welke er eindelijk uitkomen op DVD. Maar er zijn ook films en bioscoopkaartjes te winnen!

*Uitgaanstips
Geen zin om het hele weekend op je krent op de bank te zitten? Fred vertelt je waar in de regio je dit weekend moet zijn als je lol wilt hebben.

*Tuinvogeltelling

Help de tuinvogel en pak dit weekend pen en papier en ga een half uurtje op je balkon of in je tuin zitten. Hoe je daarmee de tuinvogel helpt? Nou, dit weekend vindt de nationale tuinvogeltelling plaats en de vogelbescherming roept zoveel mogelijk mensen op om de aanwezige vogeltjes rondom het huis te turven. Hoe meer gegevens, des te beter kan de vogelbescherming de vogels helpen. Waar we op moeten letten tijdens het tellen.. Dat legt Ruud van der Waard van de Haagse vogelbescherming ons uit.

*Gezond is vet

Aanstaande vrijdag presenteert Debby niet vanuit de bekende huiskamer bij Omroep West maar zit zij samen met Pierre de Grote Kerk in Den Haag. Daar is vrijdag en zaterdag de Haagse Gezonde Beurs waarop een heleboel gezonde dingen gaan gebeuren. Zo kun je meedoen met een Zumba-les of met de kookworkshop van topkok Pierre. Ook gaat Prinses Laurentien in gesprek met kinderen over gezonde voeding. De beurs is een onderdeel van een project dat al langere tijd in Den Haag loopt: Gezond is Vet om Hagenaars bewust te maken van het belang van een gezonde leefstijl. Bijna de helft van de volwassenen is te zwaar en een derde van de Haagse kinderen heeft overgewicht. In de studio vertellen Mohammed en Ebrar van de Ostade school in Den Haag over het project WorkOutWijs waar zij een jaar lang na schooltijd naar toe gaan. Ook vertelt Jeroen Zoutendijk van het Health Active Center in Leidschenveen over zijn rol als begeleider van kinderen met overgewicht.