Welke wegen in de Haagse binnenstad zijn afgesloten tijdens de NSS-top?

World Forum Convention Center Den Haag
World Forum Convention Center Den Haag
DEN HAAG - Van 23 tot 25 maart is Den Haag het middelpunt van de wereldpolitiek. Bijna 60 wereldleiders vergaderen die dagen over nucleaire veiligheid, tijdens de NSS-top. Niet alleen de Randstad gaat op slot, maar ook wegen in de binnenstad van Den Haag worden afgesloten.
Het gebied rondom het World Forum, waar de top vergadert, is tijdens de hele top afgesloten. de Johan de Wittlaan, de Eisenhowerlaan, de Stadhouderlaan en de Professor B.M. Teldersweg is dicht van 22 maart tot 25 maart. Ook een deel van de Scheveningseweg is op 24 maart afgesloten. Op 25 maart is de Javastraat onbereikbaar.
De N14, de Landscheidingsweg, de Hubertustunnel en het Hubertusviaduct zijn van 23 tot 25 maart afgesloten. Dat geldt ook voor de N44, met de toevoeging dat maandagavond 24 maart de weg weer even open is.

Parkeerverboden in Den Haag

Er gelden parkeerverboden op de Catsheuvel, de Eisenhowerlaan, de Stadhouderslaan en in de omgeving van de Johan Willem Frisohof.
Volgens de website van de gemeente Den Haag zet de HTM extra trams in, en eventueel ook bussen, om grote groepen reizigers te vervoeren. Tramlijn 1 wordt op maandag 24 en dinsdag 25 maart omgeleid via de Lange Vijverberg, Koninginnegracht en Nieuwe Parklaan. Buslijnen 21 en 24 rijden in de omgeving van het World Forum een aangepaste route, waarbij enkele haltes komen te vervallen.

Passerende hoogwaardigheidsbekleders

Overige tram- en buslijnen rijden volgens dienstregeling, al bestaat de kans dat zij een enkele keer worden vertraagd door passerende hoogwaardigheidsbekleders.

Bereikbaarheid binnenstad Den Haag weergeven op een grotere kaart
>>Lees meer over de NSS-top in Den Haag in ons dossier.