Maandag in Debby en haar Mannen

Sjaak en Debby met luisteraars van de maand mei
Sjaak en Debby met luisteraars van de maand mei
REGIO - Sjaak bespreekt een opvallend of onzinnig onderzoekje uit de media, 50 verschillende namen voor suiker op etiketten en curling is cool!
*Lekkah Belangrek
Sjaak Bral spit elke ochtend alle kranten door en is op het hoogte van het laatste nieuws in binnen- en buitenland. Elke dag komt hij wel een bericht tegen waarvan hij denkt: “Lekkah Belangrek!”. Elke maandag bespreekt Sjaak Bral een opmerkelijk of onzinnig onderzoekje uit de media.

*Suiker in producten

Fabrikanten doen er alles aan om te verdoezelen hoeveel suiker er in hun producten zit. Ze zijn ontzettend creatief om het woord suiker op de etiketten te vermijden. De consumentenbond deed onderzoek en kwam vijftig verschillende namen voor suiker tegen op etiketten! Hoog tijd dus om iedereen op de hoogte te brengen van de suikerpraatjes van fabrikanten.

*Curling is cool

Curling is cool en in curlingstad Zoetermeer weten ze dat al een hele tijd, met de enige officiële curlingbaan van Nederland. Hoe komt het dan dat we met zo’n topteam in de buurt niet massaal achter onze jongens staan, zoals bij Sven Kramer en Irene Wüst? Hoofdinstructeur van Curlingbaan Zoetermeer en voormalig Jong Oranje speler Diederick Bontenbal warmt ons op voor deze een ijskoude olympische topsport.