Instellingen

Alles over verkiezingen bij Omroep West

DEN HAAG - Op 19 maart zijn er verkiezingen voor de gemeenteraad. Belangrijk, omdat we dan met z’n allen de mensen kiezen die gaan bepalen hoe het de komende vier jaar verder gaat in onze woonplaatsen. Daarom vindt Omroep West het ontzettend belangrijk om iedereen te informeren over wat er speelt. Wie doen er mee? Waar gaat het over?  Wat moet er anders? Maar ook, wat gaat er goed? Het zijn allemaal vragen die centraal staan de komende periode bij Omroep West. 

Op onze website besteden we natuurlijk uitgebreid aandacht aan de gemeenteraadsverkiezingen. Zo hebben we samen met Kieskompas voor zes grote steden in ons uitzendgebied (Den Haag, Zoetermeer, Leiden, Westland, Delft, Gouda) een lijst gemaakt met 30 vragen. Aan de hand van de antwoorden die jij daarop geeft, kunnen we een stemadvies geven en laten zien welke partijen het best bij jou passen.  Verder bieden we op onze speciale verkiezingssite (waar je nu op bent beland) het laatste nieuws rond de verkiezingen. Voor iedere gemeente is een eigen pagina. Daarop staan ook de belangrijkste standpunten van de partijen die meedoen in jouw woonplaats.

Ook op radio en televisie is Omroep West erbij. Met onze verkiezingskaravaan zijn we elke werkdag in een andere gemeente, van klein naar groot. 10 Maart zijn we begonnen in Zoeterwoude (met iets meer dan 8000 inwoners), en aan het eind van de rit belanden we in de grootste stad Den Haag (meer dan 500.000 inwoners). Elke werkdag vanaf 13.00 uur horen we de verslaggever op de radio. Hij of zij sluit de dag af in een plaatselijke horecagelegenheid, om daar met politici en inwoners te discussiëren. We werken ook zoveel mogelijk met de lokale omroepen dus geregeld hoor je verslaggevers uit jouw buurt voorbij komen.  Op televisie zie je elke dag vanaf 17.30 uur een bijdrage over de verkiezingskaravaan in het TV West nieuws.

En dat is nog niet alles, want in de week voor de verkiezingen hebben we voor de grotere gemeenten in onze regio lijsttrekkersdebatten. Op de radio gaan politici dan een uur lang in debat, over stellingen die dichtbij de inwoners liggen. Twee debatten zijn zelfs op tv: namelijk die in Zoetermeer en in Den Haag.

Kortom, Omroep West zit er met de gemeenteraadsverkiezingen bovenop. We hopen iedereen te bedienen met interessante en heldere informatie. Mocht je vragen of tips hebben, schroom niet contact met ons op te nemen. Dat kan via verkiezingen@omroepwest.nl

De redactie

PS: Sommige gemeenten vind je niet terug op onze site. Dat komt omdat er in Alphen aan den Rijn (en voormalig Boskoop en Rijnwoude) vorig jaar al verkiezingen waren. In vijf gemeenten (Nederlek, Schoonhoven, Bergambacht, Vlist en Ouderkerk) zijn pas eind dit jaar verkiezingen. Dat heeft te maken met een gemeentelijke herindeling die er daar aan zit te komen.