Goed uitgangspunt basketballers ZZ Leiden in beker

ZZ Leiden-Aris Leeuwarden - Worthy de Jong
ZZ Leiden-Aris Leeuwarden - Worthy de Jong
LEIDEN - De basketballers van ZZ Leiden speelden gisteravond tegen Aris Leeuwarden in de halve finales van de beker. In Leeuwarden werd het gelijk: 78-78.
De opening van de wedstrijd is voor de Friezen: ze staan binnen no-time op een 7-0 voorsprong en die houden ze tot vlak voor de rust vast. Vooral dankzij een hoop fraaie punten van de Leidse speler Worthy de Jong (16 punten) kan ZZ Leiden toch met een minieme voorsprong gaan rusten.
Tot het begin van het laatste kwart blijft het heel spannend: steeds zitten er maar een paar punten tussen de twee ploegen. In het laatste kwart zet Leiden negen punten op rij op het bord en lijkt de strijd gestreden. Toch komen de Friezen terug en wordt het nog heel spannend.
In de allerlaatste seconden, bij een stand van 75-78 voor Leiden, wordt er door Leiden een verdedigende fout gemaakt. Aris-speler Nate Healy krijgt drie vrije worpen, en die gaan er alledrie in. Een teleurstellend gelijkspel, maar nog alle kansen voor Leiden om het op 12 maart thuis af te maken.