Instellingen

Struinen door de Duinen: Wintereditie

struinen door de duinen wintereditie
struinen door de duinen wintereditie 2
struinen 12 maart foto

REGIO - De winter is dit jaar geen winter en de lente lijkt al begonnen, maar toch is er in de winterse duinen van alles aan de hand. In het gebied van Meyendel en Solleveld neemt Erik u mee op paden die u nog nooit hebt gewandeld. 

In de eerste aflevering van de winter begint Erik Kooyman bij een nieuw begin, de zandmoter. Een natuurlijk experiment van kustbescherming tussen Kijkduin en Ter Heide. De zandmoter is een bijna maanervaring met water en meeuwen en moet ons land gaan beschermen. Vlak achter de zeereep bij Solleveld heeft deze zandmoter invloed op de duinen van Solleveld. Solleveld een gebied met een kabouterbos en een walletjescomplex. In Meyendel gaat Erik mee vleermuizentellen in een Duitse bunker.

In de tweede winter aflevering van Struinen door de duinen staat Erik Kooyman oog in oog  met de Bouviers van het duin. De Schotse laaglanders die als gitzwarte grazers de boel kort moeten houden. Dit doen zij samen met de Konikspaarden uit Polen. Wel bekend uit de nieuwe wildernis. Bovendien gaat Erik mee met een natuurfotograaf die de weg kent in de duinen. Hij heeft vorig jaar sneeuw gezien en met hem bespreekt Erik zijn gemis van sneeuw en de kunst van natuurcompositie.    

De duinen liggen in onze achtertuin en daarom zegt Erik:  'Mensen kom uit uw huizen, kom uit de stad en struin in uw eigen achtertuin!'