Instellingen

Maandag bij Debby en haar Mannen

Isabelle, Sjaak en hongerkind
Isabelle, Sjaak en hongerkind
REGIO - Deze maandag staat de uitzending in het teken van Bevrijdingsdag. 'Ouwe Joekel' Leen Huisman zit op de bank bij Isabelle en Sjaak om te praten over Bevrijdingsdag én hij draait platen. We hebben het ook over het boek 'Hongerkind'. Het vertelt het verhaal van Aadje van Vondelen uit Delft. 
*Leen over Bevrijdingsdag
5 mei 1945 is voor veel ouderen in onze regio een dag die zij zich nog goed herinneren: Nederland werd bevrijd van de Duitsers en de oorlog was daarmee voorbij. Onze eigen Ouwe Joekel, Leen Huisman, was toen 14 jaar en weet nog goed hoe heel Nederland op straat stond te dansen. Vandaag vertelt hij over Bevrijdingsdag én draait platen uit die tijd.
*Hongerkind
'Hongerkinderen' werden ze genoemd. Kinderen uit het westen van Nederland die in de hongerwinter per schip naar Friesland werden gebracht. Een van die hongerkinderen was de 7-jarige Aadje van Vondelen uit Delft. Aad had nooit veel over die gebeurtenis gesproken, totdat hij in 2006 nachtmerries kreeg over die tijd. Samen met dochter Mariska werkte hij aan een boek over zijn verhaal: 'Hongerkind'. Mariska en Aad zijn hier.