Instellingen

En wat nog meer..

REGIO - We bezoeken het NH Hotel Atlantic in Kijkduin, hier zullen de dames slapen van Zuid-Korea, China, Zuid-Afrika, Engeland, Verenigde Staten, Nieuw Zeeland en het herenteam van Spanje. Jet ontmoet de talentvolle Benjamin van het Nederlands dameshockeyteam: Xan de Waard. En we bezoeken een les streethockey.

NH Hotel Atlantic

Over drie weken ontvangt NH Hotel Atlantic in Kijkduin 300 hockeygasten. Spelers en officials. Hier zullen de dames slapen van Zuid-Korea, China, Zuid-Afrika, Engeland, Verenigde Staten, Nieuw Zeeland en het herenteam van Spanje. Dat vereist een goede voorbereiding. We nemen alvast een kijkje in het hotel.
Streethockey
De Richard Krajicek Foundation organiseert samen met de gemeente in diverse wijken streethockey. Hiermee willen ze hockey zoveel mogelijk onder de aandacht brengen en natuurlijk ook met het doel kinderen meer te laten bewegen. Op zo’n 20 veldjes in Den Haag wordt dit streethockey gegeven, zo ook in het Laakkwartier en daar waren wij bij. Meer informatie over streethockey en waar en wanneer dit de komende tijd gegeven wordt, is te vinden op de website.

Interview met Xan de Waard

Met haar 18 jaar is Xan de Waard de talentvolle benjamin van het Nederlands dameselftal. Ze was er al vroeg bij. Op haar 15e speelde ze al voor de Oranje-selectie onder de 18 jaar. Jet ontmoette haar, het interview is hieronder te bekijken.