Instellingen

Club van de week

Warmlopen afl7 Hudito
Warmlopen afl7 Hudito
Warmlopen afl7 Hudito doel
Warmlopen afl7 Hudito doel
REGIO - Iedere week gaan we bij een club uit de regio op bezoek, hier zullen straks de andere landen trainen. Hockeyclub Hudito in Delft is de club van deze week!
Hockeyclub Hudito heeft het motto om de beste en gezelligste vereniging van Delft en omstreken te zijn. Dit motto van onze vereniging wordt waargemaakt door de leden en vrijwilligers die er met elkaar voor zorgen dat er op niveau kan worden gehockeyd én het ook erg gezellig is! Legendarisch zijn de feesten voor de jeugd en senioren, Thé Dansants  en niet te vergeten het internationale toernooi de Hudito Happy Hockey Days. Daarbuiten ontstaan er regelmatig spontane feestjes na afloop van de trainingen.
Hudito (Houdt Uw Doel in ’t Oog) is de oudste hockeyvereniging van Delft. Bij Hudito wordt zowel tophockey als recreatiehockey met verve beoefend. Als één van de eerste verenigingen heeft Hudito het G-hockey opgezet, waarna G-hockey binnen Hudito tot een volwaardige afdeling van 55 leden is uitgegroeid. In het kader van maatschappelijk verantwoord verenigen doet Hudito mee aan tal van samenwerkingen waarin ook  moeilijk bereikbare groepen uitgedaagd worden om meer te gaan sporten en bewegen. Ook draagt Hudito zijn steentje bij aan verduurzaming. De eerste zonnecollectoren liggen op het dak en onlangs is een waterput geslagen.
Hudito heeft inmiddels ruim 1200 leden en dat aantal groeit gestaag. Ongeveer de helft van het aantal leden bestaat uit jeugd, naast senioren zijn ook veteranen en trimhockeyers goed vertegenwoordigd. De drie velden worden dan ook meer dan intensief gebruikt. Het mooie, ruime clubhuis kijkt uit over de drie velden. We hebben de beschikking over een zandveld, een semi-waterveld en sinds kort heeft de vereniging een  WK-waterveld. Ook het kleine oefenveld is omgebouwd tot waterveld.
De recente komst van het WK-waterveld maakt mogelijk dat Hudito haar deuren heeft opengesteld voor twee teams die van de Hudito-faciliteiten gebruik zal maken om te trainen voor het WK. Zowel het Dames als het Herenteam van Korea maakt hier in de aanloop naar het WK gebruik van.
Een enthousiast team van vrijwilligers zorgt ervoor dat het WK-2014 binnen Hudito leeft! De Hudito-leden worden volledig op de hoogte gebracht van de Koreaanse geschiedenis, cultuur, taal en gebruiken. Een bijzondere wedstrijd volgt op de officiële opening van het waterveld op 16 mei. Het Nederlands Damesteam speelt een oefenwedstrijd tegen Hudito Heren 1. Waarna de Nederlandse Dames opnieuw ons complex zal bezoeken op 21 mei voor een oefeninterland tegen de dames van Zuid-Afrika. Op 9 juni zal Hudito met ruim 700 leden de WK verenigingsdag in het Kyocera stadion bezoeken.
Na alle WK festiviteiten zien de Hudito-leden uit naar de volgende festiviteit. Dit jaar bestaat Hudito 85 jaar. Dit lustrum zal in het najaar uitgebreid gevierd worden!