Instellingen

Tips van Pierre

Warmlopen afl8 Pierre
Warmlopen afl8 Pierre
REGIO - Kokoloog Pierre Wind laat zien hoe je ongezonde kantinesnacks zoals kroketten kunt vervangen door gezonde alternatieven! Deze week laat Pierre zien hoe je Tomaten Karpassio kunt maken.
Tomaten Karpassio
(1 persoon)
Hersenspinsel
Een student zei ooit tegen mij: “Van Wind mag ik het geen Carpaccio noemen, uit respect voor de originele rundercarpaccio”

Ingrediënten

o   2 tomaten
o   1 takje peterselie
o   1 takje koriander
o   Groene pesto

Materialen

o   Snijplank
o   Snijmes
o   kookpan
o   Keukenpapier
o   Trekfolie
o   Bord
Bereidingsstappen
Stap 1.  Zet een pan kokend water op het vuur
Stap 2.   Maak in de schil, aan de gladde bolle kant van de tomaat, een sneetje.
               Snij niet te diep.
Stap 3.  Leg voorzichtig twee tomaten in de pan met kokend water.
               Laat ze ongeveer 30 seconden koken, niet te lang anders heb je puree.
               De tomaat moet hard blijven zodat het velletje loslaat.
Stap 4.  Spoel de tomaten direct af met koud water.
Stap 5.  Trek vervolgens de velletjes eraf en dep de tomaten droog met keukenpapier. Zorg ervoor
               dat er geen zaadjes meer in de tomaten zitten
Stap 6.  Rangschik de partjes op de plastic folie, in de vorm van een bloem. Zorg ervoor dat de gladde
               bovenkant boven ligt.
Stap 7.  Bedek het oppervlak van de tomaten ook met een velletje plastic folie. Geef dan met de
               onderkant  van een pan voorzichtig kleine tikjes op de tomaat. Duw vervolgens zachtjes
               zodat de tomaten mooi plat worden.
Stap 8.  Draai het geheel om, zodat de onderkant bovenkant wordt. Haal voorzichtig  de plastic folie
               eraf. Leg er een bord op, zodat de binnenkant van het bord de tomaten raakt. Keer het bord
               voorzichtig met twee handen om. Houd hierbij met je vlakke hand de tomaten tegen. 
               Verwijder het laatste velletje plastic folie.
Stap 9.  Hak wat peterselie en snij wat koriander ragfijn. Bedruip de tomaten met een scheutje olie
               of vloeibare verse pesto en smullen maar.