Donderdag bij Debby en haar Mannen

Debby, Gregor en prikbord
Debby, Gregor en prikbord
REGIO - Vandaag presenteert Debby met Gregor! Ze gaan het hebben over uitdrukkingen, want waar komen die nou eigenlijk vandaan? Ton den Boon heeft er een boek over geschreven dus hij weet er alles van. Ook komt Marcel Brood langs om zijn nieuwe single te laten horen. 

*Een lust voor het oog

Als een dief in de nacht, bergen verzetten, een man uit duizenden en door het oog van de naald. Je wist het waarschijnlijk niet, maar al deze uitdrukkingen komen uit de bijbel. Ton den Boon is hoofdredacteur van de Dikke Van Dale. Hij schreef het boek 'Een lust voor het oog'. Je raadt het al; ook die uitdrukking komt uit de bijbel. De verhalen achter deze en andere uitdrukkingen licht hij toe, vandaag zit hij op de bank bij Debby en Gregor.

*Marcel Brood

Marcel Brood is inderdaad 'de zoon van', maar ook een muzikant met een geheel eigen geluid. Vanaf zijn tiende ging Marcel met Herman Brood en zijn Wild Romance op tour en heeft daar ongetwijfeld de fijne kneepjes van het vak geleerd. Marcel Brood komt bij Debby en Gregor op bezoek om zijn nieuwe single 'Doorgaan' te laten horen.