79-jarige vrouw laat tas niet los maar raakt wel gewond

DEN HAAG - Tijdens de zoektocht naar het goede perron op station Den Haag Centraal wordt een 79-jarige vrouw het slachtoffer van een tasjesrover. Ze valt van de trap maar weigert haar tas los te laten. Daarom vertrekt de dader zonder buit.
De vrouw komt op zondag 1 maart rond 21.30 uur aan op het station. Ze moet overstappen op de trein naar Enschede, die van spoor 4 vertrekt. De vrouw is niet bekend op het station en vraagt aan iemand waar ze heen moet. Er wordt haar een trap naar boven gewezen, richting het Prins Bernhardviaduct. Daar kan ze vervolgens weer een trap naar beneden nemen naar het goede perron.
De vrouw loopt naar boven en voelt zich totaal niet op haar gemak. De route is stil en donker en er is niemand op straat. Op een bepaald moment ziet ze in haar ooghoeken een man voorbij lopen. Als ze het goede perron heeft gevonden en net een paar treden naar beneden is gelopen, wordt er plotseling hard aan haar tas getrokken.

Languit op de trap

De vrouw valt en ligt languit op de trap. Haar belager trekt hard aan haar tas, maar de vrouw weigert om die los te laten. Ze begint te gillen maar kennelijk is er niemand die haar kan horen. Dan krijgt ze een harde trap in haar gezicht en de man gaat er zonder tas vandoor.
De vrouw blijft gewond achter. Met een opgezwollen gezicht en een zere arm loopt ze naar beneden en daar zoekt ze hulp. Later blijkt dat haar gezicht vol bloeduitstortingen zit, maar ze houdt geen blijvend letsel over aan de poging straatroof.

Signalement dader

Helaas is er niet veel bekend over de dader. Er is geen bewakingsbeeld waar de man op te zien is en ook het signalement is erg summier omdat de vrouw hem niet goed heeft kunnen zien. Het gaat om een man met een stevig postuur. Hij is ongeveer 1.80 meter lang en droeg donkere kleding. Mogelijk had hij een muts op en zijn schoenen hadden vermoedelijk witte zolen. Verdere details zoals leeftijd, huidskleur of kleding zijn er niet.
Het komt dus vooral aan op getuigen in deze zaak. De poging beroving gebeurde aan de achterkant van het centraal station, bij de trappen van en naar het Prins Bernhardviaduct. Hopelijk zijn er mensen die daar toch iets hebben gezien die zondagavond 1 maart rond 21.30 uur. Met name buspassagiers kunnen getuige geweest zijn omdat het busstation er recht tegenover ligt.

Was u getuige of heeft u andere informatie voor de politie?

Bel de opsporingstiplijn van de politie: 0800-6070
Bel Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000
Of vul het digitale tipformulier in op politie.nl