Argeloze man raakt 1800 euro kwijt aan nepagenten

DEN HAAG - Oplichters doen zich vaak voor als iemand anders. In Den Haag krijgt een man te maken met twee mannen die zich voordoen als agenten. Een derde man zit ook in het complot. Ze weten 1800 euro van hun slachtoffer  te stelen.
De man is op zaterdag 21 februari net aangekomen in Den Haag. Hij komt uit het buitenland en gaat werken bij een bedrijf in Nederland. Hij heeft van zijn baas een voorschot van 1800 euro aan contant geld gekregen omdat zijn pinpas nog niet werkt.
Ter hoogte van de Koninklijke Bibliotheek spreekt hij iemand aan om de weg te vragen. Wat hij niet weet, is dat deze man een oplichter is die op dat moment rondloopt in de buurt. Terwijl de twee in gesprek zijn, komen twee handlangers in actie. Ze spreken de twee mannen aan en zeggen dat ze van de politie zijn. Ze zouden bezig zijn met een controle in verband met drugsoverlast rondom het centraal station.

Spullen afgeven

De zogenaamde agenten willen de paspoorten en de portemonnees van de mannen zien. Hoewel de buitenlandse man twijfelt, geeft hij toch zijn spullen af, ook omdat de andere man dat zonder problemen doet.  Hij denkt dat het daarom een normale situatie is werkt mee.
De nepagenten controleren de paspoorten en portemonnees en ruiken er zelfs even aan. Dan geven ze de spullen weer terug en ze gaan er vandoor. Pas als het slachtoffer verder is gelopen, merkt hij dat de 1800 euro uit zijn portemonnee is verdwenen. De mannen zijn dan al weggereden in een zwarte auto met een buitenlands kenteken.

Herkent u de nepagenten of heeft u ook met ze te maken gehad?

Bel de opsporingstiplijn van de politie: 0800-6070
Bel Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000
Of vul het digitale tipformulier in op politie.nl