Twee mannen willen dozen vol hennep naar Engeland versturen

DEN HAAG - Medewerkers van twee postagentschappen in Den Haag bellen eerder dit jaar afzonderlijk van elkaar de politie. Ze ruiken namelijk een sterke henneplucht bij een pakket dat kort daarvoor door iemand is afgegeven om naar Engeland te versturen. De dozen blijken vol hennep te zitten.
De eerste doos wordt op 3 februari aangeboden bij het postagentschap in supermarkt Hoogvliet aan het Tesselseplein in Duindorp. Het pakket moet naar Londen en de man die het komt brengen betaalt de verschuldigde portokosten. Daarna vertrekt hij weer.
Even later begint het te stinken in de winkel en de lucht blijkt van het pakket te komen. De politie wordt gebeld en dan wordt ontdekt dat er een kilo aan henneptoppen in de doos zit. De hennep wordt in beslag genomen.

Tweede pakket, andere man, ander postagentschap

Op 16 april komt een man met een groot pakket binnen bij Primera aan de Reinkenstraat in de wijk Duinoord. Ook die doos moet worden verstuurd naar Londen. De man betaalt en vertrekt. Ook een medewerker van dit postagentschap krijgt na een tijdje argwaan als het begint te stinken. Hij belt de politie en dan blijkt dat er maar liefst 3 kilo hennep in de doos zit.
De politie weet niet of de zaken iets met elkaar te maken hebben. Beide pakketten zijn afgeleverd door verschillende mannen in verschillende winkels en de hoeveelheden hennep verschillen. Alleen de werkwijze is beide keren hetzelfde. Daarnaast staat niet vast dat de mannen wisten wat er in de dozen zat. Het zou kunnen dat ze door iemand zijn gestuurd om het af te leveren.

Herkent u één van de mannen of heeft u andere informatie?

Bel de opsporingstiplijn van de politie: 0800-6070
Bel Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000
Of vul het digitale tipformulier in op politie.nl