Man flink mishandeld in de Zoetermeerse wijk Rokkeveen

ZOETERMEER - Een 36-jarige man uit Utrecht krijgt een harde klap tegen zijn hoofd terwijl hij naar het huis van een vriend in Zoetermeer wandelt. De dader blijkt een man te zijn die kort daarvoor nog tegenover hem in de trein zat.
Het latere slachtoffer komt op woensdag 6 mei om 22.39 uur met de trein vanuit Den Haag aan op station Zoetermeer. Hij loopt via de Mandelabrug richting de wijk Rokkeveen. Via de kantoren aan de Röntgenlaan komt hij op het Raminhout. Vervolgens gaat hij het Ganzevoetpad op, langs het Floriadepark.
De man luistert naar muziek en hoort niets van zijn omgeving. Plotseling krijgt hij een harde klap tegen zijn hoofd. Hij draait zich om en ziet een man met een ijzeren pijp in zijn handen achter hem staan. Hij herkent hem gelijk, omdat hij kort daarvoor nog tegenover de man in de trein zat.

Dader vlucht

De dader gaat er meteen vandoor en rent terug in de richting van het station. Het slachtoffer gaat nog achter hem aan, maar omdat hij gewond is kan hij hem niet bijhouden. Hij loopt door naar het huis van zijn vriend en die brengt hem naar het ziekenhuis. Wat het motief van de dader is, weet de politie niet. Het slachtoffer is niet beroofd en de man ging er meteen vandoor nadat hij de klap had uitgedeeld.
Op camerabeelden van de Mandelabrug is te zien hoe de verdachte achter het slachtoffer aan loopt. Helaas is zijn gezicht niet in beeld. Het gaat om een donker getinte man van ongeveer 20 jaar oud. Hij is zo'n 1.70 meter lang en heeft een normaal postuur, kort zwart haar, donkere ogen en een baardje.

Politie zoekt treinreizigers

Uiteraard is de politie op zoek naar getuigen van de achtervolging en de mishandeling zelf. Maar mogelijk is er in de trein van Den Haag Centraal naar Zoetermeer iets bijzonders gebeurd dat met de mishandeling te maken kan hebben. De trein vertrok die woensdag 6 mei om 22.27 uur vanaf Den Haag CS en kwam om 22.39 aan in Zoetermeer. Meld u als u in die trein zat en meer weet.

Herkent u de verdachte of heeft u andere informatie?

Bel de opsporingstiplijn van de politie: 0800-6070
Bel Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000
Of vul het digitale tipformulier in op politie.nl