Vrouw beroofd van portemonnee op station Boskoop

BOSKOOP - Bij de kaartjesautomaat op het treinstation van Boskoop wordt een vrouw beroofd van haar portemonnee. De dader viel haar al op toen ze het station in kwam lopen.
Op zaterdag 9 mei rond 13.00 uur parkeert de vrouw samen met haar man hun auto op het parkeerterrein van het Merkur Casino aan de Parklaan in Boskoop. Ze zijn van plan om met de trein verder te reizen en lopen naar het station. Bij de fietsoprit ziet de vrouw een man staan die haar opvalt. Hij staat voorovergebogen, heeft zijn armen voor zijn lichaam, kijkt naar beneden en draagt een capuchon.
Het echtpaar besteedt verder geen aandacht aan de man en loopt verder naar de kaartjesautomaat. Daar pakt de vrouw haar portemonnee om de treinkaartjes te betalen. Dan hoort ze iemand aan haar man vragen hoe laat de trein vertrekt. Ze ziet meteen dat het de man is die bij de ingang van het station stond.

Portemonnee weggegrist

Dan gaat het heel snel. Voor de vrouw het in de gaten heeft, grist de man haar portemonnee uit haar hand. Dat gaat zo wild, dat ze gewond raakt aan haar hand. De dief rent vervolgens hard weg over de Parklaan richting de Zijde.  De echtgenoot van de vrouw gaat achter hem aan en vindt de portemonnee even verderop. Het geld is eruit, de andere spullen heeft de vrouw gelukkig terug.
Er zijn die middag meerdere mensen op het station geweest die hebben gezien wat er is gebeurd. Een aantal van hen hebben de vrouw ook aangesproken. Met die mensen komt de politie graag in contact. Ook mensen die de man hebben zien vluchten richting de Zijde, hoort de politie graag. Mogelijk is dat opgevallen omdat de echtgenoot van het slachtoffer achter hem aanrende. De man is slank, zo'n 20 jaar oud, 1.90 meter lang en was helemaal in het donker gekleed.

Heeft u informatie?

Bel de opsporingstiplijn van de politie: 0800-6070
Bel Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000
Of vul het digitale tipformulier in op politie.nl