Instellingen

Sex, drugs and... Walk The Line (weblog)

Het Walk The Line Festival is van start gegaan
Het Walk The Line Festival is van start gegaan
REGIO - Het is de schrik van iedere, bezorgde ouder. Je neemt je 15-jarige dochter mee naar een muziekfestival in het Paard van Troje. Terwijl je uit je dak gaat bij een fantastisch optreden van de Britse band Starsailor in de grote zaal, is je dochter uitgeweken naar de kleine zaal. Daar speelt het hipste bandje van 2007: The Pigeon Detectives. Snel gaat het gerucht dat er enkele jongedames op het podium staan. Leuk! Met ontbloot bovenlijf. Zo dan!Door Rob Vlastuin
Het enthousiasme slaat snel om als blijkt dat je dochter ook op het podium staat… Het is ongelooflijk wat er dan allemaal in zeer korte tijd door je hoofd schiet. Je probeert je er een voorstelling van te maken. Om vervolgens zo snel mogelijk dat beeld van je netvlies te krijgen. Je vraagt je af wat haar bezielt? Ten overstaan van al die mensen? En vooral ook: hoe ga ik dat thuis uitleggen? Maar tot je opluchting blijkt dat je dochter, in tegenstelling tot haar schoolgenote, haar beha heeft aangehouden. Hoe had ik daar ook eigenlijk aan kunnen twijfelen?
Ik moest aan dit legendarische optreden tijdens het muziekfestival The Music In My Head denken, toen de line-up van het muziekfestival Walk The Line Festival bekend werd gemaakt. Komend weekend keren de heren van The Pigeon Detectives namelijk terug naar Den Haag. Hun verwachtingen zullen hoog gespannen zijn. Jammer alleen dat de Britse band hun belofte sindsdien nooit hebben ingelost.

Heimwee

Walk The Line beleeft op 13 en 14 mei haar tweede editie. Afgelopen jaar moest ik het aan mij voorbij laten gaan. Jammer, want de reacties waren enthousiast. Maar dat is niet zo verwonderlijk, want het organiseren van een festival is wel toevertrouwd aan organisator Louis Behre. Hij is ook verantwoordelijk voor het succesvolle Crossing Border en het eerder genoemde The Music In My Head.
Toch, als ik naar de rest van die line-up kijk, denk ik met heimwee terug aan The Music In My Head, dat in 2009 een zachte dood stierf. Grote namen kwamen daar: Sinead O’Connor, Marianne Faithfull, John Cale, Editors, Supergrass, Stereophonics, Elbow en The Waterboys, om maar eens wat te noemen. De grote namen van Walk The Line zijn eerdergenoemde The Pigeon Detectives, Cold War Kids, The Boxer Rebellion en Akron/Family. Ik durf voor de meesten van u te zeggen dat u ze (nog) niet kent.

Charme

Het is de makke, maar tegelijkertijd ook de charme van dit muziekfestival. Normaal ben je geneigd om toch te kiezen voor de bekende namen. De artiesten die het al gemaakt hebben of die op dat moment worden gehyped. Maar zelfs voor het laatste scenario is nu geen sprake. Het voordeel is dat je onbevangen kunt gaan kijken en je laten verrassen. Want Louis Behre en zijn team hebben een reputatie hoog te houden. Menig beginnend artiest heeft zich in het verleden tijdens Crossing Border of The Music In My Head in de kijker gespeeld.
Hopelijk is dat komend weekend ook weer het geval. Zo ben ik benieuwd naar optredens van de Amerikaanse band Young The Giant, de Britse singer/songwriter Jonathan Jeremiah, de Noorse Rebekke Karijord en de Spaans-Britse Crystal Fighters. Als het dan niet bevalt, loop je gewoon door naar het volgende optreden. Misschien neem ik trouwens mijn dochter ook weer mee. Wat mij betreft springt ze weer op het podium tijdens The Pigeon Detectives. Daarvoor is ze nu oud en wijs genoeg.