Reactie van de gemeente Alphen aan den Rijn op het Meldpunt Onveilig Verkeer: 

Zuiderkeerkring 180, Alphen aan den Rijn: Locatie is niet specifiek als onveilig bij ons bekend. Er hebben zich geen ongevallen voorgedaan.

Zijde 96 en 204, Boskoop: Locatie is bekend. Twee ongevallen (2016 en 2018), niet met fietsers. Gemeente doet onderzoek naar verbeteren situatie fietsers op de Zijde.

Dorpsstraat 48, Koudekerk aan den Rijn: Locatie is niet specifiek als onveilig bij ons bekend. Twee ongevallen (2016 en 2018), niet met fietsers. Fysiek is er weinig mogelijk de situatie te veranderen.

Dominicanenlaan 2, Alphen aan den Rijn (Archeon): Locatie is bekend. Geen ongevallen. Parkeervak naast ondergrondse containers is in overleg met bewoners aangewezen tot laad- en losplaats zodat doorstroming verbeterd is. Sindsdien geen klachten meer.

Hefbrug, Reijerskoop 2, Boskoop: Locatie is bekend. Twee ongevallen (2016 en 2017). Gemeente doet met provincie onderzoek naar mogelijkheden om de situatie te verbeteren.

Burgemeester Colijnstraat 23, Boskoop: Zie vorig punt.

Plataan 23, Benthuizen: Locatie is bekend. Twee eenzijdige ongevallen in 2017 (voertuig tegen lichtmast). We doen onderzoek naar de snelheid en eventuele aanvullende maatregelen om snelheid te minderen. We zijn in overleg met bewoners.

De Baronie, Alphen aan den Rijn: Locatie is niet specifiek als onveilig bij ons bekend. Eén ongeval in 2014.

Prinses Beatrixlaan 1, Alphen aan den Rijn: Locatie is niet specifiek als onveilig bij ons bekend. Geen ongevallen.

Zuidpoolsingel 294, Alphen aan den Rijn: Locatie niet specifiek bekend. Eén ongeval in 2017 bij rotonde Noorderkeerkring.

Burgemeester Bruins Slotsingel, Alphen aan den Rijn: Locatie is niet specifiek als onveilig bij ons bekend. Geen ongevallen.

Gouwestraat 10, Boskoop: Locatie is bekend. Negen ongevallen (2015 t/m 2018). Uit metingen blijkt dat de snelheid te hoog ligt. De gemeente werkt aan het verder weren van vrachtverkeer.

Spoorwegovergang Magazijnweg, Alphen aan den Rijn: Is bekend als knelpunt. Zeven ongevallen (2016 t/m 2018). Gemeente wil hier een rotonde, maar er is nog geen overeenstemming met ProRail.

Babsloot 16, Boskoop: Locatie is van de provincie Zuid-Holland. Geen ongevallen op het fietspad.

Heerewegh 2, Benthuizen: Locatie is bekend. Twee ongevallen (2014 en 2016). Gemeente onderzoekt wat hier te doen.

Hazeveld 32, Alphen aan den Rijn: Locatie is bekend. Er zijn geen ongevallen geregistreerd, maar die hebben wel plaatsgevonden, bijvoorbeeld in de zomer van 2018. Er is een drempel aangebracht om de snelheid te verlagen.

Rijndijk 95B, Hazerswoude-Rijndijk: Locatie is niet specifiek als onveilig bij ons bekend. Geen ongevallen.

Driesprong, Hazerswoude-Dorp: Locatie is van de provincie Zuid-Holland.

Hoogeveenseweg 19, Boskoop: Locatie is van de provincie Zuid-Holland.

Raoul Wallenbergplein 7, Alphen aan den Rijn: Locatie is bekend. Omrijbeweging is beperkt. Fietsers voorlangs is ongewenst bij uitritten Castellumstraat en parkeergarage.

Piet Mondriaanlaan 34B, Alphen aan den Rijn: Locatie is bekend. Twee ongevallen, één in 2016 en één in 2018. Die laatste was niet te wijten aan de inrichting. Er zijn aanvullende maatregelen getroffen om zicht op fietsers te verbeteren en de snelheid te verlagen.

Euromarkt 3, Alphen aan den Rijn: Locatie is bekend. Drie ongevallen in 2018. Er is veel voor gepleit dat fietsers voorrang krijgen op de rotondes. Dit is nu uitgevoerd. Gevolg is wel dat kans op ongevallen toeneemt. Enerzijds omdat men moet wennen aan de nieuwe situatie, anderszins omdat men voorrang neemt.

Noordhovepad, Benthuizen: Locatie is bekend. Geen ongevallen. Wordt bekeken of dit verbeterd kan worden bij reconstructie Geerweg.

Geerweg 11, Benthuizen: Locatie is bekend. Geen ongevallen. Wordt bekeken of dit verbeterd kan worden bij reconstructie Geerweg.

Utrechtstraat 158, Alphen aan den Rijn: Locatie is bekend. Eén ongeval in 2017. Betreft een voetgangerszone waar fietsers te gast zijn.

De Baronie, Alphen aan den Rijn: Locatie is bekend. Geen ongevallen. Zie opmerking bij rotonde Europaplein.

N209, Hazerswoude-Dorp: Zie opmerkingen bij rotonde Europaplein.

Linnaeusweg, Boskoop: Locatie is niet specifiek als onveilig bij ons bekend. Eén ongeval. Betreft 30 km/u zone waarbij oversteekbeweging niet onrealistisch is.

Hoogeveenseweg 3a, Benthuizen: Locatie is van de provincie Zuid-Holland.

» Terug naar de kaart