Instellingen

Ontwerp vierde baan Snowworld afgewezen

snowworld-zoetermeer-1101
snowworld-zoetermeer-1101

REGIO - ZOETERMEER- Het ontwerpvoorstel voor de vierde skibaan bij Snowworld Zoetermeer is afgewezen. De gemeenteraad vond de variant die het college maandagavond voorstelde niet goed genoeg.

Uiteindelijk waren er achttien stemmers voor en negentien stemmers tegen de uitbreiding. De PvdA wil niet dat de extra baan voor een deel in een natuurgebied komt te liggen. Coalitiepartij D66 vindt dat het gebouw een symbool van Zoetermeer moet worden.Omdat het plan daar niet aan voldeed, stuurde de partij wethouder Emmens samen met eigenaar Koos Hendriks van Snowworld terug naar de tekentafel. De wethouder vindt dit onaanvaardbaar en beraadt zich over het besluit.  Op 14 december is er weer een raadsvergadering over de vierde skibaan en Emmens wil afwachten wat daaruit komt. Daarna besluit hij of hij aanblijft.Nieuwbouw opschuivenSnowworld Zoetermeer gaat in ieder geval door met de plannen om een vierde skibaan aan te leggen. Dat heeft eigenaar Koos Hendriks dinsdag gezegd na overleg. Hij gaat  aan de slag met andere varianten. Een mogelijkheid is om de nieuwbouw een stuk op te schuiven, op een deel van de huidige parkeerplaats.Op 14 december is er weer een raadsvergadering in Zoetermeer over de vierde skibaan.

  • Zoetermeerse politiek stuurt Snowworld terug naar de tekentafel

[jwplayer|config=roosvideo|file=http://media.omroepwest.nl/windows/video//2009/nieuwsitems/1711int_snowworld zoetermeer.f4v]

  • Eigenaar Snowworld beraadt zich over vierde skibaan

[jwplayer|config=roosaudio|file=http://media.omroepwest.nl/windows/audio//2009/1711-Koos Hendriks Snowworld.mp3]