Stembureaus in Zuidplas om half acht open

Zuidplas
Zuidplas
ZUIDPLAS - De stembureaus in Nieuwerkerk aan den IJssel, Zevenhuizen-Moerkapelle en Moordrecht zijn woensdag om 7.30 uur open gegaan.
Bij de lokale gemeenteraadsverkiezingen in de toekomstige fusiegemeente Zuidplas spelen verschillende thema?s. Zo maken veel inwoners zich zorgen over hangjeugd. Ze vinden dat een deel van de jongeren te veel herrie maakt en vuil achterlaat, zoals kapotte drankflesjes. Anderen willen juist dat er meer plek komt voor de jongeren om te hangen met hun vrienden.Volgens sommige jongeren zelf is er sprake van een langlopende ruzie tussen een kleine groep jongeren en de politie. Die groep jongeren zou juist veel voor problemen zorgen in de weekeinden.Metro in NieuwerkerkEen ander veel besproken thema is dat van de mogelijke komst van de metro tot in Nieuwerkerk aan den IJssel. Sommige mensen vinden dat goed voor de bereikbaarheid, maar veel anderen zijn bang voor nieuwe overlast en criminaliteit.Het groene karakter van de dorpen en de toekomst van de Eendragtspolder houdt ook veel mensen bezig. Inwoners van de verschillende kernen kunnen hun stem uitbrengen tot 21.00 uur ?s avonds. Om 21.30 uur begint dan een grote uitslagenavond in het Nieuwerkerkse raadhuis.
  • Hangjongeren in de toekomstige gemeente Zuidplas praten zelf over het probleem
[jwplayer|config=roosvideo|file=http://media.omroepwest.nl/windows/video//2009/nieuwsitems/1711int_Hangjongeren Zuidplas.f4v]
  • Inwoners maken zich zorgen over hangjeugd
[jwplayer|config=roosaudio|file=http://media.omroepwest.nl/windows/audio//2009/1811-zuidplas-hangjongeren.mp3]