Instellingen

Chenaaz (11) woont in een logeerhuis

chenaaz
chenaaz

ZOETERMEER - Chenaaz is een meisje van 11. Ze woont al een jaar  in een 'logeerhuis' in Zoetermeer, samen met nog acht jongeren. Een logeerhuis is een tijdelijke woning voor jongeren die door persoonlijke omstandigheden thuis niet kunnen wonen.

Chenaaz is de jongste bewoonster. Het logeerhuis in Zoetermeer ligt midden in een woonwijk. Het huis is best groot, sfeervol en is voorzien met alle gemakken. Er is een computer, een tv, een spelcomputer, een gastvrouw die voor de kinderen kookt en een team van pedagogische medewerkers die klaarstaan voor de jongeren.Chenaaz kwam in de woning, omdat haar moeder geen eigen woning had en dus niet voor haar dochter kon zorgen. Ze heeft het naar haar zin in de woning, maar mist haar moeder wel heel erg. Volgens Annemieke Hoogveld, een pedagogisch medewerkster, gaat Chenaaz over een paar maanden terug naar haar moeder. » Deze week is het de Week van de Jeugdzorg. TV West maakt elke dag een reportage over de jeugdzorg. Dit is deel 3.

  • Chenaaz woont in een logeerhuis

[jwplayer|config=roosvideo|file=http://media.omroepwest.nl/windows/video//2009/nieuwsitems/1811nws_jeugdzorg logeerhui.f4v]