Politie Hollands Midden bestrijdt witwassen

politie-hollands-midde-0406
politie-hollands-midde-0406
LEIDERDORP - Politie Hollands Midden boekt goede resultaten met de zogenoemde patseraanpak. Het korps probeert zoveel mogelijk crimineel geld terug te halen.
Sinds een jaar is Hollands Midden een van de vijf korpsen, die hun financieel economische opsporingswerk hebben versterkt om zoveel mogelijk crimineel geld terug te halen. Dit jaar is tot nu toe voor meer dan 4,3 miljoen euro beslag gelegd op fout geld en luxe goederen, verkregen uit criminele activiteiten. In 2007 was dat nog 428 duizend euro. In 2008 bedroeg het bijna 3,2 miljoen. PatsersDe politie richt zich op patsers, die in dure auto?s rijden, met speedboten varen of grote huizen bezitten zonder dat zij normaal werk hebben. Ook de zogeheten binkies worden in de gaten gehouden, waaronder werkloze jongeren die op dure scooters rijden. Door geldstromen te volgen en witwaspraktijken te achterhalen komen ook zaken aan het licht als drugshandel, wapenhandel en mensenhandel.
  • Hollands Midden bestrijdt witwassen
[jwplayer|config=roosaudio|file=http://media.omroepwest.nl/windows/audio//2009/2411 hollandsmidden bestrijdt fout geld.mp3]