Instellingen

Schilderswijk nu echt op de schop

krachtwijken-schilderswijk-schoonmakers-schoonmaken-straatafval
krachtwijken-schilderswijk-schoonmakers-schoonmaken-straatafval

DEN HAAG - De vernieuwing van de Schilderswijk is dinsdagavond officieel gestart. Dat gebeurde symbolisch toen wethouder Bert van Alphen de kerstverlichting in de Hoefkade ontstak.

Het Rijk trekt veel geld uit om deze zogeheten krachtwijk er weer bovenop te helpen. De komende jaren gaat de gemeente zwerfval bestrijden, donkere hoeken in de wijk aanpakken en worden er ondergrondse containers geplaatst. Ook komt er veel extra geld voor groen in de wijk. Minister Verburg maakte woensdag bekend dat ze nog eens 3,8 miljoen euro uittrekt  voor een groene opknapbeurt van een aantal achterstandswijken in het land. In de Schilderswijk wordt het het populaire Van der Vennepark helemaal opnieuw ingericht. OvereenkomstDe minister zal volgende week maandag in Den Haag de overeenkomst tekenen. Ze zal daarna met wethouder Rabin Baldewsingh en enkele wijkbewoners symbolisch een boom planten in het Van der Vennepark.

  • Schilderswijk op de schop

[jwplayer|config=roosaudio|file=http://media.omroepwest.nl/windows/audio//2009/021209 ITEM Start vernieuwing Schilderswijk - ......in..mp3]