Instellingen

CDA hekelt verdeeldheid Rijnlandroute

Rijnlandroute
Rijnlandroute

REGIO - Door verdeeldheid over de Rijnlandroute zit extra steun voor een betere inpassing van de weg er niet meer in. Dat zal CDA-Kamerlid Koopmans maandag zeggen tijdens het debat met minister Eurlings over het wegproject.

Hij vindt het geen goed teken dat de provincie, Leiden en Voorschoten en de bevolking al jaren met elkaar overhoop liggen over de Rijnlandroute. 'Dan moet de Kamer maar een knoop doorhakken', zegt Koopmans. Het kabinet wil 422 miljoen euro uittrekken voor het oplossen van het fileprobleem rond Leiden. Van dat geld kan alleen het westelijk deel van de Rijnlandroute worden aangelegd. De SP in de Kamer vindt het megaproject 'pure geldverspilling' en zal vragen om meer steun voor openbaar vervoer in de regio. BesluitVoor het debat heeft VNO-NCW de Kamer opgeroepen eindelijk een besluit te nemen. 'Het is nu of nooit, de Rijnlandroute is van nationaal belang', zegt werkgeversvoorman Wientjes.

  • Voorbeschouwing debat Rijnlandroute

[jwplayer|config=roosaudio|file=http://media.omroepwest.nl/windows/audio//2009/0712-voorbeschouwing debat Rijnlandroute.mp3]