Sietse Fritsma lijsttrekker Haagse PVV

pvv-sietse-fritsma-0903
pvv-sietse-fritsma-0903
DEN HAAG - Sietse Fritsma wordt lijsttrekker voor de PVV in Den Haag tijdens de gemeenteraadsverkiezingen volgend jaar. Dat heeft PVV-leider Geert Wilders dinsdagavond bekendgemaakt in het EO-programma Het Elfde Uur.
Fritsma zit momenteel voor de PVV in de Tweede Kamer. Hij gaat daar namens de PVV over asiel- en migratiezaken. Volgens Wilders blijft Fritsma actief als Kamerlid, maar zal hij zich in de komende maanden meer gaan concentreren op de gemeenteraadsverkiezingen.In het EO-televisiepromma Het Elfde Uur stelde Wilders dat hij voor de Haagse kandidatenlijst in totaal twintig mensen heeft. Van hen is Fritsma degene met de meeste ervaring als politicus. De PVV-leider is blij dat Fritsma als ?een van de beste Kamerleden? de kar wil trekken. ?Hij is een ijzersterke lijsttrekker.?'Strijden tegen minaretten'Fritsma zelf zei woensdagmorgen tegen Radio West nog niet precies te weten wat er in het partijprogramma staat. Ook is nog niet duidelijk wie er precies op de kandidatenlijst komen te staan. Wel zegt hij onder meer te willen strijden tegen de bouw van meer minaretten in Den Haag.De PVV doet in slechts twee plaatsen mee aan de gemeenteraadsverkiezingen: in Den Haag en Almere. Wilders wil zo LPF-achtige taferelen voorkomen. De LPF groeide in 2002 razendsnel, maar ging niet lang daarna ten onder aan interne verdeeldheid en gebrek aan leiderschap.
  • Reacties op lijsttrekkersschap Fritsma
[jwplayer|config=roosaudio|file=http://media.omroepwest.nl/windows/audio//2009/0912-Reacties Fritsma lijsttrekker PVV.mp3]
  • Een gesprek met Sietse Fritsma op Radio West
[jwplayer|config=roosaudio|file=http://media.omroepwest.nl/windows/audio//2009/0912-sietsefritsma.mp3]