Toch nog kerstboom voor Haagse Hogeschool

kerstboom-1112
kerstboom-1112
DEN HAAG - De Haagse Hogeschool heeft donderdag toch nog een kerstboom gekregen. Studenten van de school waren zo teleurgesteld over het uitblijven van een boom dat zij er zelf maar eentje hebben gekocht.
Ze plaatsten het gevaarte donderdagochtend in de hal van de Hogeschool. De studenten hadden de Haagse CDA-politicus Karsten Klein uitgenodigd om bij het optuigen van de boom aanwezig te zijn.Klein had zich de afgelopen week druk gemaakt over het besluit van de school om geen boom te plaatsen. Het verhaal ging aanvankelijk dat de school geen boom wilde 'vanwege het internationale karakter' van de school.Verkeerde keelgatDit schoot direct in het verkeerde keelgat van meerdere politici. Het CDA noemde het besluit ?volkomen absurd?. Ook PVV-leider Geert Wilders sprak van een ?waanzinnig besluit? dat volgens hem aantoonde ?hoe ver Nederland afgegleden is in het multiculturele drama?. Minister Ronald Plasterk heeft volgens zijn woordvoerder woensdag contact gezocht met directeur Pim Breebaart van de Haagse Hogeschool om te horen wat er nou precies aan de hand was. Uit het gesprek bleek dat er overal in de hogeschool kerstbomen staan, 82 maar liefst over de verschillende vestigingen.'Leve de kerstboom!'?Hij en ik zijn het eens dat het van de gekke zou zijn om geen kerstboom in de school te willen hebben. Dat is dus ook niet het geval. Het is dus een misverstand dat het een culturele of ideologische keuze is?, zei Plasterk donderdag. ?Leve de kerstboom!?, voegde hij er nog jolig aan toe.
  • Kerstbomen op Haagse Hogeschool
[jwplayer|config=roosaudio|file=http://media.omroepwest.nl/windows/audio//2009/1012-Kerstbomen voor Haagse Hogeschool.mp3]