Ruim honderd aanhoudingen in de regio

oud-en-nieuw-jaarwisseling-vuurwerk-0201
oud-en-nieuw-jaarwisseling-vuurwerk-0201
REGIO - De politie heeft tijdens de jaarwisseling in de hele regio ruim honderd aanhoudingen verricht, onder meer voor openbare geweldpleging. Grote incidenten deden zich niet voor.
Volgens burgemeester Van Aartsen van Den Haag was het oud-en-nieuw-feest 'beheersbaar'. Acht mensen in de Haagse regio raakten gewond door vuurwerk. Een woordvoerder van de politie sprak rond 2.30 uur van 'een drukke nacht'. De brandweer van Haaglanden had het 'opvallend druk' met het blussen van buitenbranden.Mobiele EenheidTwee agenten raakten in het Westland lichtgewond door vuurwerk en in Delft werd een fles benzine naar een politieagent gegooid. Hij moest zich laten behandelen in het ziekenhuis. De dader is opgepakt. In Delft is ook de Mobiele Eenheid ingezet tegen relschoppers. In totaal zijn er in de regio Hollands Midden veertig aanhoudingen verricht. In de meeste gevallen gingen het om mensen die zich schuldig maakten aan vernieling en het afsteken van illegaal vuurwerk, zei een politiewoordvoerder. In een enkel geval was sprake van geweldpleging. Moerkapelle De politie Hollands Midden had in Moerkapelle de kruising van de Dorpsstraat met de Moerkapelse Zijde afgezet met hekken en ME-bussen. Op die manier moest voorkomen worden dat op de kruising een vreugdevuur werd gesticht. Vorig jaar was het in het dorp erg onrustig toen tientallen jongeren de brandweer belaagden die een vreugdevuur wilden doven. Daarom was er bijzonder veel politie op de been afgelopen nacht.
  • Dreigende sfeer in Haagse Molenwijk
[jwplayer|config=roosaudio|file=http://media.omroepwest.nl/windows/audio//2009/0101-Sfeeritem strand Scheveningen en Den haag.mp3]