Rijswijkers nog steeds vermist op Haïti

haiti-vermist-echtpaar
haiti-vermist-echtpaar
RIJSWIJK - Het Rijswijkse echtpaar dat tijdens de aardbeving op Haïti vermist raakte, is nog steeds niet terecht. De 40-jarige Gaby en 43-jarige Gosse Best hadden op het eiland net hun twee adoptiekinderen opgehaald, toen het noodlot toesloeg.
Als gevolg van de zware aarbeving van dinsdag stortte hun hotel volledig in. Het echtpaar heeft twintig maanden moeten wachten op hun adoptiekinderen. De Rijswijkers keken erg naar de ontmoeting uit. Minister Maxime Verhagen (Buitenlandse Zaken) maakt zich steeds ernstiger zorgen over de in totaal negen Nederlanders die op Haïti worden vermist. Ze verbleven allemaal in hotels die zijn ingestort. Nog geen teken van levenOok met negen andere Nederlanders is nog geen contact geweest sinds de zware aardbeving dinsdag. Verhagen zei dat vrijdag na afloop van de wekelijkse ministerraad. In totaal waren er 65 Nederlanders op Haïti toen daar de verwoestende aardbeving plaatshad. Nederlanders op het eiland die weg willen, kunnen volgens de minister naar de Nederlandse Antillen worden overgebracht. 'Nederlandse reddingswerkers gelijk aan de slag'Een vliegtuig met aan boord hulpverleners van het Nederlandse Urban Search and Rescue Team is vrijdag even na 14.00 uur Nederlandse tijd van Curaçao vertrokken naar Haïti. Dat meldde een woordvoerder van het team. In het vliegtuig zit drie kwart van het uit 72 mensen en acht snuffelhonden bestaande team. Zij komen om ongeveer 9.30 uur in Haïti aan en kunnen meteen aan de slag. Niet iedereen en alle materieel kon in een keer mee. Drukte op vliegveldOp Curaçao is van vliegtuig gewisseld. In plaats van met het grote Defensietoestel, wordt nu met een kleiner burgerluchtvaarttoestel gevlogen omdat dit makkelijker terecht kan op het vliegveld van hoofdstad Port-au-Prince in Haïti. De hulpverleners moesten noodgedwongen de nacht van donderdag op vrijdag doorbrengen op het Nederlands-Antilliaanse eiland omdat landen op Port-au-Prince donderdag wegens drukte niet meer mogelijk was.
  • Rijswijks echtpaar vermist na aardbeving
[jwplayer|config=roosvideo|file=http://media.omroepwest.nl/windows/video//2010/nieuwsitems/1501_nws_ANP vermistechtpaar.f4v]
[jwplayer|config=roosaudio|file=http://media.omroepwest.nl/windows/audio//2010/011510Echtpaar.mp3]