Instellingen

PVV wil 150 miljoen bezuinigen op cultuur

pvv-sietse-fritsma-0903
pvv-sietse-fritsma-0903

DEN HAAG - De PVV in Den Haag wil jaarlijks 150 miljoen euro bezuinigen op kunst- en cultuur in de stad. In plaats van een cultuurwethouder moet er een wethouder Veiligheid komen. Dat staat in het verkiezingsprogramma van de PVV.

Volgens lijsttrekker Fritsma kan de subsidie voor onder andere Culturalis en het Residentie Orkest worden stopgezet. Musea blijven wel recht houden op subsidie omdat zij nationaal erfgoed beheren. Het geld dat vrijkomt moet gaan naar het verbeteren van de veiligheid in de stad en ouderenzorg.Volgens een woordvoerder van de gemeente Den Haag is de totale kunst- en cultuurbegroting geen 150 maar 110 miljoen euro. Hiervan is 21 miljoen gereserveerd voor musea.ReferendaVerder moeten de burgers meer betrokken worden bij beslissingen door het instellen van referenda.De PVV van Geert Wilders doet alleen in Den Haag en Almere mee met de gemeenteraadsverkiezingen in maart.

  • PVV wil bezuinigen op kunst en cultuur

[jwplayer|config=roosaudio|file=http://media.omroepwest.nl/windows/audio//2010/1901 PVV wil bezuinigen op kunst en cultuur.mp3]