SP stelt vragen over wantoestanden verzorgingshuizen

mantelzorg-in-de-strijp-1011
mantelzorg-in-de-strijp-1011
DEN HAAG - De SP heeft Kamervragen gesteld aan de staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport over de wantoestanden in verzorgingshuizen in Den Haag.
De partij doet dit naar aanleiding van een reportage van Omroep West over een mishandelde vrouw in het Willem Dreeshuis in Den Haag. De SP vraagt de minister om de Inspectie van de Gezondheidszorg versneld onderzoek te laten doen naar de wantoestanden. In verzorgingstehuizen zijn veel wantoestanden, zonder dat iemand daar weet van heeft. DIt zegt het Nationaal Ouderenfonds. Slachtoffers van bijvoorbeeld mishandeling trekken echter niet vaak aan de bel, omdat mensen bang zijn nog slechter verzorgd te worden. Ook is er vaak niet voldoende bewijs.De oorzaak van slechte verzorging is meestal een tekort aan personeel. De verzorgers kunnen het werk nét aan, maar hebben geen tijd extra zorg en aandacht geven.
  • 'Misstanden verzorgingstehuizen komt vaker voor'
[jwplayer|config=roosvideo|file=http://media.omroepwest.nl/windows/video//2010/nieuwsitems/2101_nws_Ouderenfonds over misstanden Dreeshuis.f4v]