Instellingen

Emotionele herdenkingsdienst voor Rijswijkers

rijswijkerskist
rijswijkerskist

RIJSWIJK - De herdenking van het Rijswijkse gezin dat om het leven kwam bij de aardbeving op Haïti is bezocht door ongeveer 700 mensen.  De bijeenkomst in de Rijswijkse Schouwburg verliep vrijdag zeer emotioneel.

Familie, collega?s en vrienden van het gezin vertelden anekdotes. Daarnaast bedankten ze iedereen voor hun medeleven. Het Rijswijkse gezin is aan het eind van de middag in besloten kring begraven op begraafplaats Oud Eik en Duinen in Den Haag. De Rijswijkse Schouwburg hield aanvankelijk rekening met meer dan duizend bezoekers, als ook een tijdens de aarbeving omgekomen gezin uit Friesland in Rijswijk herdacht zou worden. Dat ging uiteindelijk niet door. De nabestaanden van het Friese gezin wilden hun dierbaren zelf in besloten kring herdenken.USAR-teamDe Rijswijkers Gosse en Gaby Best waren in Haïti om hun twee adoptiekinderen op te halen. Het hotel waarin ze zaten stortte tijdens de beving in. Bij de drukbezochte dienst was onder andere de burgemeester van Rijswijk aanwezig. Ook waren er leden van het USAR-team, dat de lichamen opgroef uit de puinhopen van het hotel in Port-au-Prince.

  • Ouders Rijswijkers aan het woord tijdens herdenking

[jwplayer|config=roosvideo|file=http://media.omroepwest.nl/windows/video//2010%2Fnieuwsitems%2F0502_nws_Herdenkingsbijeenkomst.f4v]

  • Herdenking omgekomen echtpaar uit Rijswijk

[jwplayer|config=roosaudio|file=http://media.omroepwest.nl/windows/audio//2010/020510herdenking.mp3]