Rotterdam Airport wordt ook Haags

Vliegkamp Valkenburg
Vliegkamp Valkenburg
DEN HAAG - Rotterdam Airport heet vanaf komende woensdag Rotterdam The Hague Airport. Volgens de gemeente Den Haag zorgt de naamswijziging ervoor Den Haag als internationale stad te profileren.
De officiële handeling voor de naamswijziging wordt woensdag verricht door de Haagse burgemeester van Aartsen en burgemeester Aboutaleb van Rotterdam. Ruim een jaar geleden maakte Wethouder Huffnagel bekend in gesprek te zijn over de naamswijziging. Den Haag profileert zich als internationale stad en bij een internationale stad hoort toch echt een luchthaven, zei de Haagse wethouder. Woensdag onthullen de burgemeesters niet alleen de nieuwe naam van het vliegveld, maar wordt er ook een vliegtuig omgedoopt tot Rotterdam The Hague Airport. Geen nieuw ideeHet idee is niet nieuw. Al in 1996 was er overleg over. Rotterdam Airport heette aanvankelijk Zestienhoven en werd in 1956 geopend. Het verving het in de oorlog verwoeste vliegveld Waalhaven. Rotterdam Airport is eigendom van de Schiphol Group.
  • Rotterdam Airport wordt ook Haags
[jwplayer|config=roosvideo|file=http://media.omroepwest.nl/windows/video//2010%2Fnieuwsitems%2F0502_nws_ML+Rotterdam+The+Hague.f4v]