Instellingen

Doek valt voor Den Haag media groep en drukkerij Groen

drukpers-drukkerij
drukpers-drukkerij

REGIO - De Thieme Grafimedia Groep gaat voor vijf van de 41 bedrijven faillissement aanvragen. Het gaat in onze regio om de Den Haag media groep en Drukkerij Groen in Leiden. Er gaan 118 banen verloren.

De medewerkers van de getroffen bedrijven zijn inmiddels op de hoogte gebracht. Ook de vakbonden zijn ingelicht. Scheidend algemeen directeur Mark van der Kallen verwacht dat tientallen medewerkers bij andere Thieme-bedrijven kunnen blijven werken. Hij spreekt van 'een pijnlijke beslissing' die noodzakelijk is 'om de gezonde kern van het bedrijf een goede toekomst te geven'. De Rijswijkse zakenman Van der Kallen geniet enige bekendheid omdat hij miljoenen investeerde in voetbalclub ADO Den Haag om deze club voor een faillissement te behoeden. Hij treedt maandag terug en wordt opvolgd door Herman Hovestad. Volgens Van der Kallen hebben de problemen bij Thieme GrafiMedia geen gevolgen voor ADO Den Haag.  JaaromzetThieme Grafimedia is een van de grootste spelers op de Nederlandse grafimediamarkt. Het concern heeft een jaaromzet van ongeveer 200 miljoen euro.

[jwplayer|config=roosvideo|file=http://media.omroepwest.nl/windows/video//2010/nieuwsitems/1502_nws_ML Drukkerij Vd Kallen failliet.f4v]