Ontsnapte Haagse 'dakmoordenaar' opgepakt in Voorburg

AD-moord-pascal-triep-1306
AD-moord-pascal-triep-1306
DEN HAAG - De dader van de zogenoemde Haagse dakmoord, die deze week niet terugkeerde van zijn proefverlof, is vrijdagmiddag om kwart over vier aangehouden in een huis in Voorburg. Dat meldt de politie Haaglanden.
Eerder op de dag bevestigde de advocaat van de verdachte, Job Knoester, aan Omroep West dat zijn cliënt Danny T. inderdaad aan zijn begeleiders was ontsnapt, woensdagmiddag in Arnhem. Knoester zei niet te weten waar hij was. Het is nog niet bekend wat T. in de woning in Voorburg deed.De politie heeft vrijdagochtend rond de Stuijvesantstraat naar de tbs'er gezocht, nadat hij was gesignaleerd. Op basis van een anonieme tip kon de politie Danny T. in Voorburg weer oppakken. De moeder van het slachtoffer zei eerder op de dag erg geschrokken te zijn van het bericht over de ontsnapping.FilmpjeScheveningen werd in januari 2007 opgeschrikt door de dakmoord op Pascal Triep. Bij een ruzie over rommel op een afdakje werd de 25-jarige Triep door zijn 16-jarige buurjongen Danny T. neergestoken, waarna hij van het dak werd geduwd.De burenruzie die leidde tot de moord, werd door een buurtbewoner op zijn mobiele telefoon gefilmd. Het werd op internet geplaatst. Op de beelden is te zien hoe het slachtoffer van het dak naar beneden valt. Daarna staat hij op, loopt enkele meters en zakt uiteindelijk in elkaar. T. is wel op de video te zien, maar de steekpartij zelf niet. Het fil mpje leidde tot landelijke ophef.Strafblad en twee proeftijdenT. werd door de rechtbank veroordeeld tot een jaar jeugddetentie en acht jaar jeugd-tbs. De rechtbank zag bij hem grote kans op herhaling. De jongen had namelijk al een strafblad opgebouwd. Hij liep ten tijde van de moord in twee proeftijden en bedreigde tijdens zijn voorarrest een medewerker van de jeugdinrichting.Omdat Danny T. valt onder de Plaatsing in een Inrichting voor Jeugdigen (PIJ) heeft hij sinds december recht op proefverlof. Een PIJ-er staat dan nog onder toezicht een reclasseerder.
  • Een terugblik op de ontsnapping en uiteindelijke aanhouding van Danny T.
[jwplayer|config=roosvideo|file=http://media.omroepwest.nl/windows/video//2010/nieuwsitems/1902-sng2.f4v]
  • Helikopter zoekt naar Danny T. over de Stuyvesantstraat en de Pahudstraat
[jwplayer|config=roosvideo|file=http://media.omroepwest.nl/windows/video//2010/nieuwsitems/1902-zoektocht-heli-haagsedakmoord.f4v]
  • Advocaat: 'Hij moest nog iets doen.'
[jwplayer|config=roosaudio|file=http://media.omroepwest.nl/windows/audio//2010/1902_dakmoord_twaalfuurtje3.mp3]